Spordi lühiuudised: USA lahtiste konkurents hõrenes, UEFA tänas kangelasi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Serena Williams.
Serena Williams. Foto: CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/CHRISTOPHE SAIDI/SIPA

Serena Williams loobus suurturniirist

Septembris 40-aastaseks saav USA tennisetäht Serena Williams andis teada, et loobub USA lahtistel meistrivõistlustel osalemast. Tennise elavat legendi vaevab reievigastus, mille tõttu tuli tal 29. juunil Wimbledoni suure slämmi turniiril juba avaringis loobumisvõit anda valgevenelannale Aliaksandra Sasnovitšile. Pärast seda polegi Williams enam ühtegi ametlikku kohtumist pidanud ning vigastuspaus kestab vähemalt septembri keskpaigani. Williams oli mõistagi üks suursoosikuid USA lahtiste võidule. Möödunud hooajal jõudis ta New Yorgis poolfinaali ning varasemalt on ta seal kuus korda triumfeerinud.

Visnap krooniti 100 meetri jooksu maailmameistriks

Poolas Lublinis peetakse kurtide kergejõustiku maailmameistrivõistlusi, kus 100 meetri jooksus võitis kulla eestlane Tanel Visnap. Visnap jooksis finaalis aja 10,54, mis tähistab ühtlasi võistluse rekordit. Talle järgnesid jaapanlane Takuma Sasaki (10,67) ja ukrainlane Mõkola Nosenko (10,85). Eeljooksus ajaga 11,16 ja poolfinaalis 10,78ga võitnud Visnap parandas finaalis isiklikku rekordit 15 sajandikuga. Lisaks 100 meetri jooksu MM-kullale on Visnapi auhinnakapis 2019. aasta Tallinna sise-MMi pronksmedalid seitsmevõistluses ja kaugushüppes.

Kaul jäi esimesel distantsil finaalist välja

Esimese eesti sportlasena Tokyo paraolümpial võistlustules olnud Susannah Kaul sai naiste 50 meetri vabaltujumises S-10 klassis 10. koha. Oma eelujumises sai Kaul ajaga 29,09 viienda koha, mis andis üldarvestuses talle 10. koha. Finaali pääses kaheksa kiiremat. Kauli isiklikuks rekordiks sel distantsil on aprillis Sheffieldis ujutud 28,87 ning finaalipääsuks tulnuks Tokyos ujuda 28,93.

UEFA premeeris Erikseni elu päästnud kangelasi

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) tunnustas Presidendi autasuga Taani jalgpallitäht Christian Erikseni elu päästnud kangelasi. UEFA president Aleksander Ceferin ulatas autasu kaheksale meedikule ning Taani koondise kaptenile Simon Kjærile. «Te tegite suurepärast tööd ja päästsite mu elu,» sõnas Eriksen. «Tänud ka fännidele, kes olid toeks nii mulle kui ka minu perele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles