Riigipiiride sulgemise oht võib Soome WRC-rallile pitseri jätta

Karl Mihkel Eller
Copy
Thierry Neuville Soome MM-rallil 2019. aastal.
Thierry Neuville Soome MM-rallil 2019. aastal. Foto: Reporter Images/EPA/Scanpix

Soome MM-ralli korraldajad andsid teada, et oktoobri alguses toimuvale võistlusele pääsevad ka pealtvaatajad. Ralli võib ära jääda vaid juhul, kui Soome otsustab koroonaviiruse tõttu riigipiiri lukku panna.

«Praegu on see stsenaarium ebatõenäoline ning saame öelda, et ralli toimub nagu plaanitud,» kommenteeris ralli korraldaja Riku Bitter võistluse ära jäämise variante väljaandele Keskisuomalainen. Tema sõnul võib võistluse kihva keerata eriolukord, kui Soome taas riigipiiri kinni paneb. «Muidugi oleme valmis erinevateks piiranguteks,» lisas ta.

Kesk-Soomes on koroonanäitajad langustrendis ning ka kasvav vaktsineerimine aitab olukorra paranemisele kaasa, kirjutas rallit.fi.

Piletimüük on kulgenud oodatult, kuigi Bitter tõi välja, et väga suur osa pileteid on alati ostetud vahetult enne rallit. «Enamik rallipasse müüakse võistluspäevadel. Pealtvaatajad tänavu hooldusalasse ei pääse, sest seal asuvad tiimid on omaette koroonamullis,» selgitas ta.

MM-hooaja kümnes etapp toimub Jyväskyläs. 1.–3. oktoobrini. Eelmisel aastal jäi Soome MM-etapp koroonaviirusest tingitud piirangute tõttu sootuks ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles