JÄRELVAADATAV ⟩ Eesti olümpiavõitjatele vastu ei saanud, Avo Keel lipsas Lätiga alagrupist edasi (3)

Copy

Eesti meeste võrkpallikoondis tunnistas koduse EMi viimases mängus olümpiavõitja Prantsusmaa 3:0 (25:18, 25:17, 25:19) paremust ning lõpetas D-alagrupi ühe võidu ja kolme kaotusega viimasel kohal. Meie allajäämine tähendab aga seda, et Avo Keel ja Läti lipsasid samuti ühe võiduga kaheksandikfinaali, kus neid ootab ees kuuekordne Euroopa meister Itaalia. Meie viimaseks jäänud kohtumise käekäiguga saab lähemalt tutvuda allolevas blokiaknas, lisaks on kohtumine järelvaadatav.

Mängu käik:

Prantsusmaa suurima staari Earvin N´Gapethi rünnak andis prantslastele avageimis 12:9 edu, sundides Eesti mõtlemisajale. Sama mees tõi veel mitu punkti ja käristas vahe juba 15:9-le. Stefan Kaibald vahetas geimi keskel Venno välja. Eesti võitles iga palli eest nagu oskas, ent vastane tegutses kõrgele klassile vastavalt ja sellest kaotusseisust enam välja tulla ei suudetud. Avavaatuse võitis kindlalt Prantsusmaa – 25:18. Eesti vastuvõtt oli avageimis vaid 15%.

Teist geimi alustati algkoosseisus. Algus oli sarnane avageimile, kus prantslased vaatamata kahe põhipommitaja (Earvin N´Gapethi ja Jean Patry) välja vahetamisele 8:4 ette pääsesid. Renet Vanker vahetas 5:10 kaotusseisul puhkama Viiberi. Albert Hurt pääses platisle Kollo asemel. See geim kuulus Prantsusmaale veelgi kindlamalt kui esimene – 25:17.

Kolmas vaatus algas meie poolt koosseisus Vanker, Venno, Kollo, Hurt, Tammemaa, Kreek ja Maar. Kreegi temporünnak ja Kollo pommlöök andis Eestile 7:5 edu, ent prantslased viigistasid õige pea ja edasi kulgeti punkt-punktis. Geimi keskel sai Prantsusmaa Trevor Clevenot´ tagaliini rünnaku järel kahepuntkilise edu 15:13 ning 15:18 kaotusseisus kasutas Enard veel mõtlemisaega. Kahjuks ei suudetud ka seda geimi päästa, kuigi jõuti veel 18:21 seisuni ning lõpptulemuseks 25:19 Prantsusmaale ja kohtumine seega 3:0 vastastele.

Eesti resultatiivseim oli täna Kristo Kollo 9 punktiga (+4, 62%), Ardo Kreek tõi 8 (+6, 60%) ja Renee Teppan 5 punkti (+2, 33%).

Meie vastuvõtt oli 33%, rünnak 48%. Serviässasid me ei teeninud, küll tuli 13 eksimust. Blokipunkte kogunes 6.

Prantsusmaa tulemuslikuim oli Trevor Clevenot 13 punktiga (+11, 56%). Olümpiavõitjate vastuvõtt oli 55%, rünnak 60%. Serviässasid teenidi 4 (14 viga) ning blokist nopiti 5 punkti. STATISTIKA

Enne mängu:

Kuna Eestil on tabelis üks võit ja kolm kaotust, on olukord meie jaoks lihtne: kui olümpiavõitja suudetakse alistada, on kaheksandikfinaal reaalsus. Paraku on reaalsus ka see, et Prantsusmaa on siiani võitnud Tallinnas kõik kohtumised ning ainus geimilibastumine on tulnud alagrupi teise suure Saksamaa vastu.

Suure huviga jälgivad seda kohtumist ka lätlased (sh Avo Keel), kes pääseksid Prantsusmaa võidu korral hoopis ise alagrupist edasi 1/8-finaali. Tõsi, sellel lausel on juures siiski tärmin, et Saksamaa peab päeva esimesel kohtumisel üle olema ka Slovakkiast. Säärane üllatus võiks vee peale tõmmata sealjuures ka Eesti imetembule.

Omavahel on Eesti ja Prantsusmaa varem vastamisi läinud kolmel korral ning kaaluvihid on 2–1 olümpiavõitjate kasuks. Omaette küsimus on, mida kahest esimesest mängust, mis toimusid 1995. ja 1998. aastal Spring Cupi raames ja lõppesid vastavalt 1:3 kaotuse ja 2:1 võiduga, välja lugeda.

Viimati mindi vastamisi kuus aastat tagasi, kui Torinos toimunud EMil olid prantslaste võidunumbrid 3:1 (25:13, 25:22, 22:25, 25:18). Prantsusmaa resultatiivseim oli toona Earvin Ngapeth 22 punktiga (+16, 51%), Eesti rünnakuvankrit vedas Robert Täht 13 punktiga (+3, 32%).

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles