Hamilton astus surivoodil olnud soomlasest sõbra heaks ülla sammu (1)

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: JOHN THYS/AFP/scanpix

Seitsmekordne vormel 1 maailmameister Lewis Hamilton tegi kõik endast oleneva, et vähkkasvajaga võidelnud soomlase Aki Hintsa lähedased jõuaksid tema surivoodile. Hamilton organiseeris selle tarbeks oma hea sõbra lähedastele eralennuki.

Endine McLareni F1 meeskonna arst Hintsa suri viie aasta eest 58-aastaselt vähki. Mehest ilmub peagi juba teine raamat, mis kannab pealkirja «Täna olen ma elus». Oskari Saari kokku pandud teos koosneb Hintsa päevikusse tehtud märkmetest.

Lewis Hamilton ja Aki Hintsa.
Lewis Hamilton ja Aki Hintsa. Foto: McLaren

Raamatust tuleb välja, et 2016. aasta novembris siit ilmast lahkunud Hintsa üks viimased külastajaid haiglapalatis oli just tema hea sõber Hamilton. Nende sõprus algas juba 2004. aastal, kui Hamiltonist sai McLareni noorpiloot.

15. novembril tellis Hamilton eralennuki, mis võttis Soomest peale mehe sugulased, et nad saaksid lennata Šveitsi ja temaga surivoodil hüvasti jätta. Samal õhtul lõppeski Hintsa elutee.

Hintsa liitus McLareniga 1998. aastal ning selle aja jooksul aitas ta MM-tiitliteni jõuda nii Mika Häkkinenil kui Lewis Hamiltonil. Lisaks tegi ta lähedast koostööd ka Kimi Räikköneniga, kes kuulus McLarenisse aastatel 2002–2006.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles