Heiki Nabi on kulutanud enda kaitsmiseks meeletult raha, kuid ikka jääb puudu (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Heiki Nabil ei tule praegu maadelda mitte füüsiliste, vaid hoopis juriidiliste vastastega. Paraku on see lahing aga tunduvalt kallim.
Heiki Nabil ei tule praegu maadelda mitte füüsiliste, vaid hoopis juriidiliste vastastega. Paraku on see lahing aga tunduvalt kallim. Foto: Christophe Ena

Heiki Nabi on toonud Eestile palju au ja kuulsust, kuid nüüd vajab ta ise teiste tuge. Veebruaris lahvatanud dopinguskandaaliga on jõutud küll rahvusvahelise spordiarbitraaži (CAS) ukse taha, kuid apellatsiooni sisseandmist takistab selle eest nõutav üüratu rahasumma.

Selleks et saada asjades selgust, tuleb esmalt minna ajas tagasi aasta algusesse, mil Nabilt võeti halba analüütilist leidu sisaldanud dopinguproov. Võtmetähtsusega on, et selle proovi võttis Eesti Antidoping (EAD), mistõttu ongi jõutud praegusesse seisu. Nimelt näevad reeglid ette, et kui proovi on võtnud Tallinnas EAD, tuleb CASi pöördumiseks apelleerijal arvestada kümnete tuhandete eurodega. Kui proovi oleks tellinud rahvusvaheline maadlusliit (UWW), Maailma Antidopingu Agentuur (WADA) või Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK), oleks menetlus tasuta.

Maksta või loobuda

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles