Eesti alistas Hispaania, kuid muretseb vigastatud Tähe pärast

Copy
Robert Tähe kaasalöömine EMil on sattunud küsimärgi alla.
Robert Tähe kaasalöömine EMil on sattunud küsimärgi alla. Foto: Mihkel Maripuu

Koduseks EM-finaalturniiriks valmistuv Eesti rahvusmeeskond pidas eile esimese kontrollkohtumise samuti Vana Maailma tšempionaadiks valmistuva Hispaaniaga. Saku suurhallis toimunud kohtumine lõppes Eesti kindla 3:0 (25:20, 25:19, 25:18) võiduga, sinisärkidele tuli ka poolte kokkuleppel peetud lisageim, seda 27:25.

Eesti rünnakuvankrit vedasid Ardo Kreek ja Albert Hurt, kes tõid mõlemad 16 punkti (+12 ja +9), Oliver Venno panustas edusse 15 punkti (+10) ning 5 blokiga säranud Andri Aganits 11 silmaga (+9).

Peatreener Cédric Énard paistis pärast kohtumist igatahes rahulolev. «Mängisime hästi. Vastuvõtuga polnud ma ehk kogu aeg rahul, kuid sealgi suutsime meeskonnana rasketest olukordadest välja tulla ja Märt Tammearut, keda vastased otsisid, aidata. Tal oli kohati raske, kuid kutid eesotsas [libero] Silver Maariga aitasid teda ja ümberringi süsteem töötas,» lausus juhendaja.

Cedric Enard.
Cedric Enard. Foto: Tairo Lutter

Ülejäänud mänguelementide peale peatreener nina ei krimpsutanud. «Kõik muu töötas: ka meie serv. Ässasid ei tulnud küll nii palju (4 ässa, 11 eksimust – toim), kuid me varieerisime palju ning seda ma kuttidelt palusingi. Olime pallingul efektiivsed ja tekitasime seeläbi olukordi, kus vastane jäi enda rünnakute lahendamisega hätta. See võimaldas meil paremini kasutada jällegi enda blokki. Veel kord, see oli hea mäng EMi eel, ning homme (täna – toim) tahan näha samasugust esitust. Me peamegi neist kolmest päevast maksimumi võtma.»

Päris muredest prii Énard siiski pole. Nimelt valutab ta ühes teist koondislastega südant nurgaründaja Robert Tähe pärast, kes tegi liiga lähendajalihasele. «Ta tundis kubemes midagi ja käis ka arsti juures uuringutel. Sealt vastati, et edasiste sammude asjus tuleb oodata esmaspäevani. Seega, sinnamaani hoiame teda ning uuel nädalal selgub, kas ja kuidas saame teda koondises kasutada. Loodetavasti on ta ikkagi [EMil] meiega, aga see on keeruline olukord. Püsime lihtsalt optimistlikud olla ja ootame esmaspäeva.»

Eesti koondis läheb Hispaaniaga vastamisi ka täna ja homme. Et pidurdada koroonaviiruse levikut ja tagada koondise maksimaalne kaitstus enne kodust EMi, mängudele publikut ei lubata. Laupäeval kell 16 algavale kohtumisele on võimalik aga kaasa elada Postimehe vahendusel.

Tagasi üles