Janika Lõiv teenis maastikurattasõidu MMil 13. koha

Postimees Sport
Copy
Janika Lõiv.
Janika Lõiv. Foto: Erakogu.

Itaalias Val di Soles peetavatel maastikurattasõidu maailmameistrivõistlustel oli esmakordselt kavas lühirajasõit (short track). Ajaloolisel võistlusel pälvisid esikoha Sina Frei ja Christopher Blevins. Ainsa eestlasena võistelnud Janika Lõiv lõpetas 13. kohal.

Seitsmeringilisel, 6,65-kilomeetrisel lühirajal oli šveitslanna Frei võiduajaks 20 minutit ja 11 sekundit. Põnevas finišiheitluses alistas ta Suurbritannia ratturi Evie Richardsi ja prantslanna Pauline Ferrand Prevot’ (+0.01). Napilt jäi pjedestaalilt välja võitja kaasmaalanna Linda Indergand (+0.02). Olümpiakrossis olümpiavõitjaks kroonitud Jolanda Neff sai viienda koha (+0.11).

Eesti valitsev olümpiakrossi meister Lõiv teenis 13. koha, kaotades võitjale 52 sekundiga. «Võitlen juba eilsest saati kõhuvaludega. Ka täna sõidu ajal andis valu tunda. Start iseenesest õnnestus hästi, aga esimesel tehnilisel tõusul tegin vea ning kaotasin rütmi.

Samuti kordasin järgmisel ringil samas kohas oma viga. Seetõttu vajusin aina tahapoole ning lõhkusin sellega oma sõidurütmi, mida oli raske tagasi saada. Sõidu teisel poolel sõitsin lihtsalt oma sõitu,» ütles Lõiv.

Meeste kaheksaringlisel, 7,6-kilomeetrisel võistlusmaal oli ameeriklase Belvinsi võiduajaks 19 minutit ja 30 sekundit. Kahesekundilise kaotusega jagasid hõbe- ja pronksmedalid brasiillane Henrique Avancini ja sakslane Maximilian Brandl.

Laupäeval ootab Lõivu ees olümpiakrossi start. Eestlastest on MM-il veel võistlemas mäestlaskuja Robert Johanson, kes asub võistlustulle reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles