Kontaveit alistas olümpiavõitja kolmes setis ja sammus edasi poolfinaali

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Lauren Bacho/SCANPIX

Eesti esinumber Anett Kontaveit (WTA 30.) alistas Clevelandi tenniseturniiri veerandfinaalis Tokyo paarismängu olümpiavõitja Katerina Siniakova (WTA 53.) 6:3, 5:7, 6:2. 

Avasetis nähti ainult ühte murret ning sellega sai hakkama Kontaveit mängu kaheksandas geimis. Teises setis läks lahti korralik murrete virvarr ja kuigi 5:5 seisul oli Kontaveidil kasutada 40:0 eduseisus koguni kolm murdepalli, siis järgmised üheksa punkti kuulusid Siniakovale, mis tähendas, et võitja väljaselgitamiseks tuli appi võtta otsustav sett.

Kolmanda seti esimene geim kestis koguni 11 minutit ning peale viit Siniakova geimpalli oli hoopis eestlanna see, kes oma esimese murdevõimaluse vapralt realiseeris. Teise geimi topeltveaga lõpetanud Kontaveit andis edu kohe uuesti tagasi, aga suutis siis omakorda järjekordse murde toel otsustavat setti 2:1 juhtima asuda. 4:2 seisus sai Kontaveit hakkama veel teisegi murdega ja Siniakovale sellega enam võimalusi ei jätnud.

Mõlemad tennisistid servisid kohtumise jooksul kuus ässa ning tegid viis topeltviga. Kontaveit realiseeris 14st murdepallist kuus ja Siniakova 16st neli.

«Olen hingetu! Mängud Katerina vastu on alati rasked ja nii ka täna. Mul on väga hea meel sellest võitjana välja tulla. Üritasin võidelda iga punkti eest ja olen oma võitluslikkuse üle uhke,» sõnas Kontaveit mängujärgses intervjuus.

Poolfinaalis on eestlanna vastaseks Sara Sorribes Tormo (WTA 43.), kes alistas kaheksa parema hulgas hiinlanna Shuai Zhangi (WTA 49.) tulemusega 6:3, 6:1. Kontaveidi ja Sorribes Tormo on omavahel varem neli korda kohtunud. Esimesed kolm matšivõitu kuulusid Eesti esireketile, aga viimases omavahelises lahingus võttis 6:1, 6:4 võidu Sorribes Tormo.

Teise finaalikoha eest heitlevad poolatar Magda Linette (WTA 51.) ja rumeenlanna Irina Begu (WTA 74.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles