Ronaldo saaga sai läbi: Portugali tähtmängija taasliitub Manchester Unitediga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Cristiano Ronaldo Manchester Unitedi särgis.
Cristiano Ronaldo Manchester Unitedi särgis. Foto: PAUL ELLIS/AFP

Cristiano Ronaldo üleminekusaaga sai lõpu täna, kui tuli ametlik teade, et mees taasliitub Manchester Unitediga.

Ronaldo andis sel nädalal teada, et soovib lahkuda senisest koduklubist Torino Juventusest. Talle anti ka vabad käed uue klubi otsimisel, kuid üleminekusumma pidi olema vähemalt 30 miljonit eurot.

Nõnda seostatigi teda mitme erineva meeskonnaga, kuid eriti kuumaks läksid jutud temast ja Manchester Cityst. Ühtäkki saabus teade, et nemad pole siiski Portugali tähtmängijast huvitatud, kuna üleminekusumma olevat liiga kõrge.

Nõnda astuski mängu Ronaldo endine koduklubi Manchester United, kes kiiresti paberid korda ajas ning leping saigi sõlmitud. Viimati kandis Ronaldo Manchester Unitedi särki 12 aastat tagasi. Unitedile läks Ronaldo maksma 15 miljonit euro, millele võib lisanduda veel boonustena 8 miljonit.

Lissaboni Sportingu akadeemiast läbi käinud Ronaldo liitus Unitediga esmakordselt 2003. aastal ning veetis seal kuus hooaega, mille jooksul võitis kolm Inglismaa meistritiitlit, Meistrite liiga trofee ja tuli ka klubide maailmameistriks. 2009. aastal müüs toona maailmarekordilise summa, 100 miljoni euro eest United Ronaldo Madridi Reali.

Unitediga reaalselt liitub Ronaldo pärast koondise mänge. Hetkel on ta Lissabonis, et valmistuda Portugali koondisega järgmisteks MM-valikmängudeks. Küll aga viskas sotsiaalmeedias nalja Unitedi teine Portugali tähtmängija Bruno Fernandes, kes nimetas end «Agent Brunoks». «Teretulemast koju, Cristiano,» sõnas Fernandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles