BLOGI ⟩ Nelja-aastase võidupausi lõpetanud Kontaveit triumfeeris US Openi peaproovil (5)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit nautimas oma võidukarjet.
Anett Kontaveit nautimas oma võidukarjet. Foto: Lauren Bacho/AFP/Scanpix

Anett Kontaveit (WTA 30.) alistas Clevelandi turniiri finaalis rumeenlanna Irina Begu (WTA 74.) 7:6(5), 6:4 ning sai pärast 2017. aasta Den Boschi turniiri taas WTA-võidukarika pea kohale tõsta. Kohtumise käekäiguga saab põhjalikumalt tutvuda allolevas blogiaknas.

Avageimis oli Kontaveit see, kes esimesena seisult 4:2 murdega peale sai. Seisul 5:3 läks eestlanna servima ka seti võidu peale, kuid rumeenlanna suutis otsustavalt hetkel vastu murda ning sundida kohtumine viimaks kiiresse lõppmängu. Seal hoidsid mõlemad pikalt enda servi, kuniks Kontaveit 5:5 pealt murde sai. Sellest lõpuks setivõiduks ka piisas. 

Teises setis Begu enam nii kõva vastupanu ei esitanud. Juba kolmandas geimis õnnestus Kontaveidil murre kätte saada (2:1) ning järgnenud geimides pidi rumeenlanna rohkem võitlema enda pallingu hoidmise, kui vastase oma murdmise pärast. Kontaveit aga ei väristanud ning võitis tund ja 56 minutit kestnud kohtumise 7:6(5), 6:4.

Kohtumise statistika:

Begu - Kontaveit, kohtumise statistika.
Begu - Kontaveit, kohtumise statistika. Foto: WTA

Kohtumise tipphetked:

Enne finaali:

Kaks valgepallurit pole varem omavahel kohtunud. Eesti aja järgi ööl vastu laupäeva toimunud poolfinaalides oli Kontaveit 6:4, 6:4 üle hispaanlannast Sara Sorribes Tormost, Begu seljatas 7:6(5), 6:2 poolatar Magda Linette'i.   

Kontaveidi jaoks on see karjääri üheksas WTA-finaal. Varasemast on tal ette näidata vaid üks päris triumf (2017 Den Boschis). Tehniliselt on eestlanna võidusaldo siiski kaks, sest tänavuse aasta alguses toimunud Grampians Trophy'l jäi ajapuudusel esikohamatš pidamata, mistõttu kuulutati eestlanna ja ameeriklanna Ann Li ühisteks võitjateks.  

Begu on varem mänginud seitsmes WTA-finaalis ning võitnud neist neli: Taškent (2012), Korea Open (2015), Brasil Cup (2016) ja Bukarest (2017).

Clevelandi turniir, mille võitja teenib 29 200 USA dollarid auhinnaraha, on viimaseks võistluseks enne järgmisel nädalal algavat US Openit.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles