Eesti iluuisutajate hooaeg sai eduka alguse

Postimees Sport
Copy
Anna ja Arlet Levandi.
Anna ja Arlet Levandi. Foto: Eesti uisuliit.

Eestlased võistlesid sel nädalavahetusel Juuniorite Grand Prix võistlustel Courchevelis, Prantsusmaal. Võistlustules olid naiste üksiksõidus Niina Petrõkina, meeste üksiksõidus Arlet Levandi ja jäätantsus Solene Mazingue - Marko-Jevgeni Gaidajenko.

Naiste üksiksõidus oli Petrõkina pärast lühikava neljndal kohal, kuid pisut ebaõnnestunud vabakava järel saavutas ta tugevas konkurentsis 145,32 punktiga seitsmenda koha.

Võistluse võitis andekas tulevikutäht, ameeriklanna Isabeu Levito, kes ületas ainsana 200 punkti summa. Kokku osales võistlusel 23 sportlast üle kogu maailma.

Meeste üksiksõidus oli Anna Levandi õpilane Arlet Levandi lühikava järel kolmandal kohal ning uurepärane vabakava esitus andis talle kokkuvõttes kõrge teise koha. Levandi kogus kokku 196,93 punkti.

Võistluse võitis juba lühikava järel liidriks kerkinud Kanada esindaja Wesley Chiu 199,89 punktiga. Vabakavas oli Levandi punktisumma kõige kõrgem edestades võistluse võitnud Chiu'd 13 punktiga.

Jäätantsus saavutasid Eesti esindajad Solene Mazingue-Marko Jevgeni Gaidajenko rütmitantsus viienda koha.

Peale suurepärast vabatantsu tõusid eestlased kolmandale kohale. Sportlased olid oma esinemisega väga rahul ning ootavad põnevusega uut hooaega.

«Hooaja esimene suurem võistlus ja koheselt super tulemus näitab, et olen teinud suvel tublisti trenni ja et olen õigel teel,» rääkis Arlet Levandi. «Sellisel tasemel võistlus on kindlasti raske ja närveerisin pisut ehk ülegi. Samas on võistlemine huvitav ja väljakutseid esitav. Igal juhul naudin uisutamist ja võistlemist ning ootan põnevusega algavat hooaega.»

«Arlet on viimase poole aasta jooksul teinud läbi mahuka treeningprogrammi,» rääkis Anna Levandi. «Keskendunud ja sihikindel töö on andnud tohutu arenguhüppe, mis teeb heameelt ja annab lootust Arleti tuleviku suhtes.»

«Samuti tahaks kiita meie teisi sportlasi: Niinat, Markot ja Solene’t ja nende treenereid väga sisuka esinemise eest Courchevelis. Minule treenerina teeb eriti head meelt meie uisutamise taseme tõus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles