Latvalaga samal võistlusel kihutanud 14-aastane rallitalent tegi põhjanaabrite ajalugu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tuukka Kauppinen ja Veli-Pekka Karttunen kihutamas meistritiitli suunas.
Tuukka Kauppinen ja Veli-Pekka Karttunen kihutamas meistritiitli suunas. Foto: Facebook @rallism

Kui praegu saavad soomlased tulihingeliselt kaasa elada praktiliselt imikust peale autoroolis istunud Kalle Rovanperä sõidumeheks sirgumisele, siis tulevikus võib Rovanperä koha endale haarata näiteks Tuukka Kauppinen. 

Nimelt triumfeeris 14-aastane Kauppinen nädalavahetusel Askola Granit ralli juunioride (kuni 18) arvestuses ja kindlustas ühes sellega endale ka 2014. aastast välja antava Soome juunioride meistritiitli.

Nõnda sai Honda Civicuga kihutavast Kauppinenist ajaloo noorim noortšempion ning ühtlasi esimene sõitja, kes võidutsenud selles klassis oma debüüthooajal.

Mitteametlikult ulatuvad põhjanaabrite nooretšempionaadi juured aga koguni 1969. aastasse ning aegade jooksul on selle trofee pea kohale saanud tõsta ka hilisemad autoralli maailmameistrid Markku Alen ja Marcus Grönholm.

Askola võidukihutamisest võttis nädalavahetusel osa ka Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala. Toyota Celica GT-4 masinaga historic-klassis kihutanud soomlane võitis neljast kiiruskatsest küll kaks, ent pidi üldarvestus 11,4 sekundiga ikkagi Hyundai i20 R5-masinaga kihutanud Riku Tahko paremust tunnistama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles