VIDEO ⟩ Ajalooline sündmus: mootorisport jõudis Gröönimaale

Postimees Sport
Copy
Extreme E etapp Gröönimaal. Hüppel Rosberg X meeskonna võistlusauto.
Extreme E etapp Gröönimaal. Hüppel Rosberg X meeskonna võistlusauto. Foto: Ekraanitõmmis

Pühapäeval toimus Gröönimaa ja tegelikult kogu maailma mootorispordi jaoks ajalooline sündmus. Kangerlussuaqi lennujaama lähedal toimus läbiaegade esimene autospordivõistlus Gröönimaal. Tegemist oli Extreme E nime kandva elektrimaasturite võistlussarja kolmanda etapiga.

Pühapäeval toimunud finaalvõistlusesse jõudis viis tiimi. Alguses haaras juhtohjad Lewis Hamiltoni X44 meeskond, mille ridadesse kuuluvad Sebastien Loeb ja Cristina Gutierrez. Kahjuks läks nende autol aga rehv katki ning kõrgest konkurentsist pudeneti välja.

Pärast seda jäid esikoha nimel konkureerima Andretti Unitedi sõitjad Timmy Hansen ja Catie Munnings ning Nico Rosbergi tiim Rosberg X Racing, keda esindasid Johan Kristoffersson ja Molly Taylor. Ühel terava nurgaga hüppelt läks Kristofferssoni juhitud auto korralikult lendu ning sai maandumisel vigastada. Finišisse jõudis esimesena Andretti United meeskond.

Hooajal on jäänud sõita veel kaks etappi, millest järgmine peaks toimuma oktoobri lõpus Sardiinias. Kavas on ka detsembri alguses hooaja viimane etapp, kuid selle toimumispaik on veel lahtine. Seni on ära jäetud kolm etapp Nepalis, Brasiilias ja Argentinas. Põhjuseks koroonaviirusest tingitud reisipiirangud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles