Meedia luhta läinud Belgia etapist: F1s valitseb identiteedikriis

Postimees Sport
Copy
F1 vormelid sõitmas Spa ringrajal ohutusauto järel.
F1 vormelid sõitmas Spa ringrajal ohutusauto järel. Foto: Dppi/Dppi/ZUMA Press/Scanpix

Itaalia ajalehe Gazzetta dello Sport ajakirjanikud ei hoidnud Belgia F1 etapi kajastamisel oma tundeid tagasi. Nad nimetasid vaid mõne ringi väldanud võistlust Spa farsiks ning olid ühel nõul, et see oli sarja jaoks alandav.

«Sellise võistlusega alandati F1-te. Korraldajad oleksid võinud langetada teistsuguse otsuse. Näiteks mitte lasta võistlusel alata,» kirjutas tuntud väljaanne.

Pärast võistlust tundus, et ka Mercedese tiimipealikul Toto Wolffil polnud täpselt selge, miks võistluste juht sellise otsuse langetas, pakkus Austria ajaleht Kronen Zeitung.

Gazzetta dello Sport leidis, et põhjuseid võistluse ära jätmiseks oli küllalt. «Põhjendada oleks saanud, et ekstreemse ilma tõttu pole sõitjatel ohutu võistelda. See oleks olnud loogiline otsus. Kaks ringi ohutusauto taga sõites tekitasid vaid imestust ja pettumust. F1s selgitatakse maailmameistrit. Sarjas valitseb identiteedikriis,» põrutasid itaallased.

Pühapäeval Spa ringrajal toimunud F1 etapi võitis lõpuks parimalt kohalt sõitu alustanud Max Verstappen (Red Bull). Temale ja tervele esikümnele anti kahe ringi läbimise eest ka MM-punkte 50 protsendi ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles