F1 noortetiimi liige Eesti meistrivõistlustel paremate sekka ei mahtunud

Postimees Sport
Copy
KZ2-klassi etapivõitja Markus Kajak.
KZ2-klassi etapivõitja Markus Kajak. Foto: Tõnis Krikk

Aravete kardirajal sõideti laupäeval Olerex Eesti kardispordi meistrivõistluste järjekordne etapp. Sündmusterohke võistluspäev andis nii mõneski võistlusklassis hooaja lõpu tarvis põnevaima võimaliku punktiseisu. Oodatud stardi tegi ka Mercedese F1 noortetiimi liige Paul Aron, kes aga poodiumiheitlusesse ei sekkunud.

Võistlus Aravetel oli sedapuhku vägagi sümboolse tähendusega. 28. augustil sõidetud Eesti meistrisarja etapp langes nimelt samale kuupäevale Eesti mootorispordi 100. sünnipäevaga.

Paul Aron.
Paul Aron. Foto: Tairo Lutter

Kardispordi kiireimas võistlusklassis KZ2 jätkus Aravetel jaht tiitlile tänavusele hooajale küllaltki harilikul moel. Markus Kajak (AIX Racing Team) näis jahtivat oma neljandat järjestikkust võitu, et astuda üliotsustav samm 2021. a meistritiitli suunas ning valmistuda sellega juba käesoleva nädala lõpus sõidetavaks MMiks Kristianstadis Rootsis.

Kvalifikatsioonis võidutses siiski tiimikaaslane Siim Leedmaa. Kajaku kaotus Leedmaale oli napp 0,015 s ning kolmandaks platseerunud Sten Dorian Piirimägil (AIX Racing Team) vaid 0,064 s. Kui eeldused põnevaks duelliks Leedmaa ja Kajaku vahel olid head, siis mõlemas stardis Leedmaale osaks saanud ebaõnn tegi Kajakule parima stardikoha saavutamise oluliselt lihtsamaks.

Finaali startiski ta parimalt stardikohalt ning ehkki võistluse käigus oli vaja pelgalt säilitada edumaad viimaks ometi ühe suhteliselt murevaba nädalavahetuse saanud Piirimägi ees, oli tee võidule siiski selge ja sirge.

Leedmaa seevastu tegi stardirivi viimaselt kohalt startides marulist sõitu. Esmalt möödus ta üle pika aja taaskord kodumaal võistelnud Paul Aronist (Vihur Team), seejärel juba Hannes Tammperest (AIX Racing Team), Maario Vendlast (Rich Racing) ja Antti Rammost (TARK Racing), kuni jõudis viimaks kolmandat kohta hoidnud Karl Leesmaa (DHR Estonia) selja taha. Leesmaa jaoks oli see samuti üle pika aja tagasipöördumine kardirajale, lõpptulemuseks saadud kolmas koht oli suurepäraseks üllatuseks nii talle kui paljudele poolehoidjatele:

«Võistlustele minnes oli eesmärk füüsiliselt lõpuni ära kesta ning mingit tulemust ma iseendalt ei oodanud. Ilmselt kujunes niivõrd hea tulemus välja just seetõttu, et võtsin asja pingevabalt ning mingeid suuri ootusi endale ei seadnud. Samuti mängib siinkohal suurt rolli minu meeskond, kes andsid endast parima, et minu sõitmine lihtsamaks teha,» ütles Leesmaa oma imelise sõidu kohta pärast võistlust.

Punktitabeli liidrikohal jätkab Kajak aga täiseduga, olles pärast neljandat etappi ainus võidusõitja, kelle efektiivsus tänavuses meistrisarjas on olnud täiuslik - Kajak pole siiani jätnud üles korjamata ainsatki meistrivõistluste punkti!

KZ2-klassi võistlejaid näeme uuesti rajal juba käesoleval nädalavahetusel, mil Rootsis Kristianstadis sõidetakse kardispordi maailmameistrivõistlused. Eestlastest on lisaks Kajakule ja Leedmaale rajale tulemas veel Ken-Oskar Algre (AIX Racing Team), Kaspar Kallasmaa (Kaspar Kallasmaa) ja Kenneth Hildebrand (KH Racing Team).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles