Kalevipoja IV uisumaratonile antakse avastart Peipsi järvel Mustvees

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoja 3. uisumaraton.
Kalevipoja 3. uisumaraton. Foto: Margus Ansu / Postimees

 Laupäeval, 25. veebruaril saab alguse Kalevipoja IV Uisumaraton, mille stardi- ja finišipaik asub Peipsi järvel Mustvee jõe suudmes.

Start esimesele, 30 km pikkusele võistlusdistantsile antakse kell 11. Kell 13 stardivad kuni 18-aastased võistlejad 10 km pikkusele distantsile ning seejärel on võimalik asuda viie või kümne kilomeetri pikkusele uisumatkale. Võistlus toimub 5 km ringil, millel on üks teenindus-toitlustuspunkt. Võistlusrada suletakse kell 15.
 
Võistluste peakohtunik Uno Valdmetsa sõnul on jääolud Peipsil uisumaratoni läbiviimiseks viimaste aegade parimad. «Sel aastal tõotab tulla hea maraton – seda näitavad nii valitsevad ilmaolud kui ka korraldajate panus. On rõõm, et saame oma traditsiooni jätkata ja Jõgevamaalt alguse saanud uisuideed edasi kanda,» lisas ta. Jõgevamaa Spordiliit Kalju tegevjuht loodab, et maratonil  näeb uisutamas nii selle spordiala tipptegijaid kui ka hulganisti rahvasportlasi.
 
«Spordisündmuse turvalisele läbiviimisele ning tasemel teeninduskultuuri tagamisele panevad oma õla alla mitmed asutused, ettevõtted, mittetulundusühingud, vabatahtlikud ja sponsorid,» märkis korralduskomitee esimees Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev.
 
Osavõtjate registreerimine ja lisainfo võistlustingimuste kohta asub aadressil www.sportinfo.ee.
 
 Fakte eelnevatelt Kalevipoja Uisumaratonidelt:
•           Kalevipoja I Uisumaraton toimus 11. märtsil 2006. aastal. Toona lõpetas maratoni 636 võistlejat.
•           2007. aastal toimunud Kalevipoja II Uisumaratonile registreerus 75 km pikkusele distantsile 64 sõitjat, neist lõpetas 13. Kokku registreerus maratonile 1212 uisutajat, neist lõpetas tulemusega 835 võistlejat.
•           Kalevipoja III Uisumaratoni 2009. aastal läbis 1033 registreerunust 778 uisutajat.
•           Varasematel võistlustel on distantside pikkused on olnud 75 km, 24 km ja 7 km.
•           Uisumaratonidel osalejaid on olnud lisaks eestlastele nii Soomest, Hollandist, Venemaalt kui Tšehhist.
•           Vanim osaleja, kes on läbinud kõik kolm eelnevat maratoni, on 1932. aastal sündinud Rein Nõu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles