BLOGI Ebakindlalt alustanud Kanepi edenes USA lahtistel teise ringi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: AL BELLO/SCANPIX

Täna alustati aasta viimase suure slämmi turniiri, USA lahtiste meistrivõistluste põhitabeli kohtumistega ning kohe tuli väljakule ka Eesti teine number Kaia Kanepi (WTA 70.). Eestlanna läks avaringis vastamisi 31. asetuse saanud Julia Putintsevaga (WTA 33.). Kesiselt alustanud Kanepi pani lõpuks ikkagi enda paremuse maksma ja eestlanna võidunumbriteks olid lõpuks 2:6, 7:6, 6:2.

Enne mängu:

36-aastane Kanepi alustab täna enda karjääri 17. USA lahtiste meistrivõistlusi ning tegemist on selgelt tema edukaima slämmi turniiriga. Varasemalt on ta seal põhitabelis saanud 23 võitu 13 kaotuse kõrvale ning parimal juhul jõudnud kahel korral veerandfinaali. Viimane neist aastal 2017. Viimasel kahel hooajal on Kanepi laeks jäänud teine ring.

Kanepist 10 aastat nooremal Putintseval on mullusest hooajast USA lahtistel väga suured punktid kaitsta. Mäletatavasti jõudis kasahhitar mullu koguni veerandfinaali, kus alistus tänavu Austraalia lahtistel finaali jõudnud Jennifer Bradyle.

Putintseva ja Kanepi pole varasemalt tenniseväljakutel kohtunud. Tenniseeksperdid hindavad, et täna peaks naiste vahel tulema väga võrdne lahing ning hetkel antakse väike eelis siiski kasahhitarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles