Andrus Veerpalu jättis Austria kohtusse ilmumata, võimud ei tea tema asukohta (10)

Postimees Sport
Copy
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval pidid Innsbruckis kohtu ette astuma suusatamise olümpiavõitja Andrus Veerpalu ja tema kunagine hoolealune, endine Kasahstani koondislane Aleksei Poltoranin. Hommikul toimunud istungile aga kumbki mees kohale ei ilmunud.

«Kaks kaitsealust, Andrus Veerpalu ja Aleksei Poltoranin ei ilmunud tänasele kohtuistungile. Kuna puudusid tõendid kohtukutse kohaletoimetamise või nende praeguse aadressi kohta, siis istung lõpetati,» selgitas Innsbrucki maakohtu asepresident Andreas Stutter.

Aleksei Poltoranin.
Aleksei Poltoranin. Foto: ANDREA SOLERO/EPA/Scanpix

Tema sõnul üritatakse praegu kindlaks teha süüdistatavate asukoht, et edastada neile kohtukutse.

Menetluses Andreas Veerpalu vastu peaks istung toimuma 15. oktoobril. «Eesti ametivõimudele on esitatud vastastikkuse õigusabi taotlus isiku kohale toimetamise kohta. Me pole veel vastust saanud,» lisas Stutter.

2019. aastal Austrias Seefeldis toimunud põhja-suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaal pole veel lõpplahenduseni jõudnud. Operatsioon «Aadrilaskmine» tuli ilmsiks tunamullu 27. veebruaril, kui viis suusatajat, nende hulgas Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu, peeti Seefeldi MMil kinni. 15 km klassikasõidus osalemise asemel toimetati nad Innsbrucki politseijaoskonda. Esile kerkis ka kriminaalse dopingusaaga keskse isiku, Saksamaa spordiarsti Mark Schmidti nimi.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles