VIDEO ⟩ EM-rallil viimasel katsel avarii teinud liider keeldus autot teelt eemaldamast

Postimees Sport
Copy
Erik Cais katkestas Barumi ralli viimasel kiiruskatsel.
Erik Cais katkestas Barumi ralli viimasel kiiruskatsel. Foto: Ekraanitõmmis

Ralli EM-sarja neljandal etapil Tšehhis Barum rallil sõitis võistlusel esikohta hoidnud nooruke tšehh Erik Cais viimasel katsel teelt välja ning rullus autoga üle katuse. Tema sõiduvahend blokeeris sõiduteed, kuid rallimees ei lubanud kohtunikel autot liigutada ning nii olid korraldajad sunnitud viimase katse katki jätma.

Cais startis viimasele katsele 20,5 sekundilise eduga teist kohta hoidnud Jan Kopecky ees. 22-aastane Cais sõitis aga vihmamärjal rajal teelt välja ja katkestas võistluse. Talendikas rallimees oli avariist šokis ning ei lubanud oma autot kellelgi puudutada. Nii ei saanud rajakohtunikud masinat teelt eest ära tõsta ja peaaegu kõikidele rallipaaridele määrati sellelt katselt nominaalaeg.

Cais sai oma teo eest karistada 5000 eurose rahatrahviga. Seletuskirjas põhjendas tiimipealik Jarek Orsak, et Cais oli pärast õnnetust ennast väljas ja nuttis lohutamatult.

«Reeglid on ühesed – sõitjad peavad järgima korraldajate juhiseid. Ei oma tähtsust, kas need käsud on õiged või valed – võistlejad peavad alati täitma võistluse juhi korraldusi,» tuuakse välja korraldajate avalduses.

Barumi ralli võitis üheksandat korda järjest kohalik ralliäss Kopecky, teine oli norralane Andreas Mikkelsen ja kolmas tšehh Filip Mareš. ERC Junior arvestuses sõitnud Ken Torn ja Kauri pannas lõpetasid üldarvestuses 15. kohaga, kuid tulid omas klassis esimeseks. Järgmine EM-etapp toimub 16.-18. septembris Assoori saartel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles