Keset hooaega töötuks jäänud Suninen: see sobis mõlemale poolele

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Sander Ilvest

Viimased neli ja pool hooaega M-Spordi autoralli tiimi kuulunud Teemu Suninen lõpetas mõned päevad tagasi pikaaegse tööandajaga koostöö, ent pole eriti pettunud. 

27-aastane soomlane jagas tänavu teist Ford Fiesta WRC-masinat Adrien Fourmaux'ga. Hooaeg kulges aga väga raskelt ja säravate tulemusteta. Nõnda otsustas Suninen pärast Belgia MM-etappi koostöö lõpetada. See sobis hästi ka M-Spordi ninameestele.

«Ütlen ausalt, ma pole nende vastust kuulnud. Minu mänedžer Timo Jouhki saatis neile e-maili, aga ei tea, kuidas nad reageerisid. Proovisime kõike viisakana hoida. Ilmselt sobis selline lahendus mõlemale poolele,» avas Suninen rallit.fi-le tausta. 

M-Spordi juht Malcolm Wilson sõnas veidi varem DirtFishile: «Me oleme kokkuleppega rahul. Teemu ei olnud meie 2022. aasta plaanides, nii et olime temaga lepingu lõpetamise pärast õnnelikud. See ongi kõik. Kui tegime otsuse, et ta tuleval aastal meie autoga ei sõida, siis me ei tahtnud teda kinni hoida.»

Suninen alustas M-Spordi teekonda väga lootusrikkalt. 2017. aastal õnnestus tal WRC-sarjas teenida Poolast kuues ja Soomest neljast koht. Head hoogu näitas noormees ka R5-auto roolis. 

Järgnevate hooaegade jooksul sai ta kõva kooli nii Sebastien Ogieri kui ka Ott Tänaku kõrval. Tegijate tuulest võinuks ta tõusta 2019. aastal, mil mõlemad eelnimetatud olid M-Spordist lahkunud. Ent järgmist sammu ei tulnud. Toona lõpetas Suninen MM-hooaja kokkuvõttes üheksandal, mullu seitsmendal kohal.

«Arvestades, et eelmisel aastal tuli väga sageli võistlemas käia testideta ja auto arendamine põhimõtteliselt lõpetati, läks hooaeg isegi hästi,» märkis soomlane, kelle tänavuseks parimaks jäi Fiesta WRC roolis Portugali MM-ralli kaheksas positsioon. 

«Sel aastal läksid asjad aia taha. Mitu võistlust luhtas tehniline mure. Samas kui tekkis võimalus lõppu jõuda, tegin ise väikeseid apse,» arutles Suninen, kes laveeris Fordi WRC- ja R5-auto vahel. 

Rallimees pole aga püssi põõsasse visanud. Ta otsib endiselt võimalusi, et rooli naasta. Tõsi, WRC-masinasse tal ilmselt lähiajal MM-etappidel asja pole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles