Vigastusega võitlev Täht sai EMi eel hea uudise: olen positiivset energiat täis laetud

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Robert Täht.
Robert Täht. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti võrkpallikoondise üks liidreid Robert Täht on kaks päeva enne koduse EM-finaalturniiri algust lootusrikas. 

Eelmisel hooajal ja ka suvel erinevate muredega maadelnud nurgaründajat tabas järjekordne tagasilöök üle-eelmisel nädalal, mil hakkas valu tegema reie lähendajalihas. Tähel diagnoositi lihases osaline rebend ja verevalum. 

Ta jättis vahele kontrollmängud Hispaaniaga, et keskenduda ravile. Täna käis Täht uuesti uuringutel, kust sai ta pigem hea uudise. 

«Pigem positiivne,» edastas pallur arsti värsket sõnumit veidi enne esmaspäeva õhtust harjutuskorda. «Olen praegu positiivset energiat täis laetud ja ootusärev, mis siin trennis toimuma hakkab, et kuidas keha reageerib. Mitte ainult lähendajalihas vaid ka ülejäänud keha – mul on ka mujal probleeme olnud.»

Ta lisas: «Pean ise ära tunnetama valu piiri. Arst ütles, et kui on valus, siis pole hästi. Kui aga valus pole, siis anna tuld. Natuke riskantne ikka on. Rebend pole päris ära paranenud. Aga võrreldes nädala taguse kontrolliga on seis ikkagi super.»

Ajalooline EM-finaalturniir algab Saku suurhallis kolmapäeval õhtul kohtumisega Läti vastu. Praegu on veel vara öelda, kas Täht saab seal kaasa teha. 

«Võtan trenni ja päeva korraga. Ma pole nii mures, kes meil lätlaste vastu platsile jookseb,» sõnas punktimasin. «Nähes kolme mängu hispaanlaste vastu, siis kõik minu positsioonil mängivad mehed olid hästi valmis. Kõik näitasid, et neil on sisu ja kvaliteeti.»

Kogu tõde Tähe tervislik seisundi osas selgubki ilmselt järgnevate trennidega. Täna proovib ta kaasa teha valguvaigistite abita. Nurgaründaja ei salga, et kõnnib ilmselt üsna noateral, ent kodusel tiitlivõistlusel tahab ta igal juhul kaasa teha. 

«Rebend oli nädalaga hästi-hästi väikeseks kahanenud. Pigem on hästi. Aga lihas on veel habras ja risk tavapärasest suurem,» resümeeris mängumees. 

Eesti koondise mängude ajakava:

1. septembril kell 19 Eesti - Läti
4. septembril kell 16 Eesti - Slovakkia
5. septembril kell 16 Eesti - Saksamaa
7. septembril kell 20 Eesti - Horvaatia
9. septembril kell 20 Eesti - Prantsusmaa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles