Inglismaa tippklubi eest debüteerinud Paskotši avaldas Tottenhami pealiku kohta ägeda fakti

Postimees Sport
Copy
Maksim Paskotši paremal.
Maksim Paskotši paremal. Foto: DZIANIS KASTSIUCHENKA/REUTERS/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise noor kaitsja Maksim Paskotši on viimase aasta jooksul meeletult arenenud, astudes samme Euroopa tippjalgpalli suunas. 

Jaanuaris 18. sünnipäeva tähistanud pallur liitus Inglismaa tippklubi Tottenham Hotspuriga mullu septembris. Vähem kui aasta hiljem tegi noormees esindustiimis ametliku debüüdi. Paskotši pääses 19. augustil Euroopa Konverentsiliiga eelringi kohtumises Pacos de Ferreira vastu väljakule viimasteks minutiteks.

Tottenhami peatreener, brasiillane Nuno Espirito Santo näitas juba varem, et tal on eestlasega tõsised plaanid. Keskkaitsja sai võimalusi ka hooajaeelsetes kontrollmängudes.

«Alustasin hooaja ettevalmistust U23ga. Aga siis järsku mängisin ühe sõpruskohtumise esinduse eest, 30 minutit. Järgmisel päeval hakkasin juba esindusega treenima. Kõik need päevad tunduvad uskumatud,» tõdes Paskotši tänasel koondise pressikonverentsil.

«Nii head emotsioonid! Eriti [Konverentsiliiga] mäng. See näitas, et hooaja eel tehtud töö, kõik rasked trennid, olid seda väärt. Tunne oli ikka väga hea.»

Tõsi, igapäevaselt Paskotši vähemalt veel esindustiimiga ei treeni. Jala ukse vahele on noormees aga igal juhul saanud. 

«Mulle meeldib peatreener inimesena. Oli päris hea tunne, kui ta pärast üht trenni tuli minu juurde ja küsis üle, kas olen Eestist. Küsis, et kas oleme Venemaale lähedal ja hakkas minuga vene keeles rääkima. Olin päris üllatunud. Pärast ta ütles mulle, et ta mängis Venemaal ja oskab keelt hästi,» avaldas Paskotši põneva fakti Santo kohta. 

«Kui meil olid hooajaeelsed mängud ja olin platsil tema lähedal, siis ta suhtles minuga vene keeles.»

47-aastane Santo võttis Tottenhami tüüri üle tänavu juuni lõpus. Eelnevad neli hooaega juhendas ta Wolverhampton Wanderersi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles