EMil lugemata jäänud soomlaste värav pani UEFA reegleid üle vaatama

Postimees Sport
Copy
Joel Pohjanpalo värav Venemaa vastu, mis löödi ülinapist suluseisust.
Joel Pohjanpalo värav Venemaa vastu, mis löödi ülinapist suluseisust. Foto: Kirill Kudryavtsev/POOL/Scanpix

Suvel toimunud jalgpalli EMil suutis Soome alagrupimängus Venemaa vastu juhtima minna juba kolmandal minutil, kuid VARi põhjal selgus, et väravalööja Joel Pohjanpalo oli napilt suluseisus ja väravat ei loetud. Mängija teada on Euroopa jalgpalliliit (UEFA) selle olukorra põhjal VARi tõlgendust muutnud.

Soome jalgpallikoondis tuleb pärast suvel toimunud EMi esimest korda taas kokku, et mängida MM-valikmänge. Kohtumise eel Walesiga selgitas ründaja Pohjanpalo juunikuises kohtumises Venemaaga lugemata jäänud värava järel toimunut. «Kui ma pole täiesti valesti aru saanud, kasutas UEFA seda väravat VARi tõlgenduse muutmise alusena,» ütles Pohjanpalo oma tühistatud värava kohta, vahendas Iltalehti.

«See oli inimlikult nii lähedal (suluseisule – toim.), nüüd soosib reegel pisut rohkem ründajaid. Uue tõlgenduse põhjal oleks see värav ära loetud,» avaldas Pohjanpalo, et UEFA on oma lähenemist reeglile muutnud.

Kaotus Venemaale oli Soomele EM-finaalturniiri pöördepunktis. Avamängus alistati Taani 1:0, kuid Venemaale kaotati lõpus ühe väravaga, seega Pohjanpalo lugemata jäänud värav oli väga otsustava tähtsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles