Kindla võidu võtnud Kontaveit järgmisest mängust: mina olen heas vormis, tema on heas vormis – tuleb hea mäng (1)

Christopher Krutto
Copy
Anett Kontaveit US Openil.
Anett Kontaveit US Openil. Foto: MATTHEW STOCKMAN/Scanpix

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 28.) alustas US Openit 6:3, 6:0 võiduga austraallanna Samantha Stosuri (WTA 55.) vastu. Mängu järel tunnistas eestlanna, et teda vaevas pisiprobleem.

Kontaveit rääkis pressikonverentsil Eesti ajakirjanikele, et New Yorgi tennisekeskuse väljakul põrkas pall tema jaoks ootamatult kõrgele ja tal oli vaja sellega harjuda. «Ma olen siin suhteliselt vähe saanud trenni teha, sest mul tuli eile suht jube vill käe peale keset trenni ja pidin selle pooleli jätma. Selles mõttes olen natuke vähe saanud väljakuga harjuda,» seletas eestlanna.

«Eelmine nädal oli [väljaku]kate täiesti teistsugune ja alguses oli servide ja tõrjetega raskusi,» jätkas Kontaveit ja seletas, et Stosuri servid on kerivad ja nendega oli keeruline kohaneda.

Kuna Eesti esireketit tabas eilsel treeningul kerge tagasilöök, siis 100-protsendilise enesetundega ta tänasele mängule ei suundunud. «Ma ei läinud sellele mängule ülihea ja kindla tundega. Mul oli käsi suht kõvasti kinni teibitud ja nii ei ole mugav reketit käes hoida. See tunne ei ole päris sama,» rääkis Kontaveit, kelle sõnul peab kätt ka ilmselt järgmiste mängude eel teipima.

Turniiri teises ringis kohtub Kontaveit šveitslanna Jil Teichmanniga (WTA 44.), kes alistas avaringis läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse pääsenud Cristina Bucsa (WTA 161.) 6:3, 6:4. Kas eestlanna on enne kohtumist enesekindel?

«Üldiselt küll. Tal oli kindlasti paar nädalat Cincinnatis väga hea turniir, aga ma arvan, et olen ennast väljakul tundnud paremini ja paremini ning olen valmis raskeks mänguks. Kindlasti on tema heas vormis, mina olen heas vormis – loodan, et tuleb hea mäng,» ütles Kontaveit.

Kuigi Eesti esireket pole veel uue treeneri Dmitri Tursunoviga pikalt koostööd teinud ja põhjalikku hinnangut ta veel anda ei oska, siis esimesed märgid on positiivsed. «Ta on mulle seni positiivsust andnud ja see on niiöelda kõige suurem panus. Üldiselt mulle meeldivad trennid, mida ta teeb ja tunnen, et olen mingisuguse väljakul olemise nautimise üles leidnud, mis mõnda aega oli kadunud. See on minu arvates suur asi, millesse tema kindlasti on panustanud,» sõnas Kontaveit.

Kuid möödunud aastal olid US Openil ülikarmid koroonareeglid ja sportlased pidid vaid hotellis viibima, siis tänavu on neil vabadust rohkem ja näiteks õhtuti võib käia soovi korral restoranis söömas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles