Jalgpalli suurturniirid ja Eesti koondise valikmängud liiguvad ERRist tasulisele platvormile

Postimees Sport
Copy
Eesti jalgpallikoondis.
Eesti jalgpallikoondis. Foto: Raul Mee/Postimees Grupp/scanpix Baltics

Nordic Entertainment Group (NENT Group) ning UEFA on alustanud pikaajalise koostööga, et muuta voogedastusplatvorm Viaplay UEFA Euroopa meistrivõistluste ja FIFA maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonimängude ning UEFA rahvuste liiga eksklusiivseks koduks Eestis, Lätis ja Leedus aastatel 2022–2028. Vutifännid üle Baltimaade saavad nautida vähemalt 60 rahvuskoondise mängu ning üle 1200 matši üle terve Euroopa. Rahvuskoondiste otseülekanded on eestikeelsete kommentaaridega ning mängu analüüsitakse stuudios.

Voogedastusplatvorm Viaplay kannab üle igat suurt sinisärkide rahvusvahelist vutikohtumist, sh UEFA EURO 2024, UEFA EURO 2028 ning FIFA 2026. aasta maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiridel. Euroopa meistrivõistlusi näeb 2024. ja 2028. aastal Viaplay platvormil otseülekannetena. Koostöölepingu alla kuuluvad ka UEFA rahvuste liiga mängud aastatel 2022, 2024 ja 2026 ning UEFA rahvuste liiga finaalid aastatel 2023, 2025 ja 2027. Samuti saavad Eesti jalgpallifännid vaadata Viaplay vahendusel kõiki koondise sõpruskohtumisi, nii koduväljakul kui võõrsil.

NENT Groupi presidendi ja tegevjuhi Andres Jenseni sõnul jätkavad nad investeerimist turu kõige atraktiivsematesse spordialadesse. «Uhke tunne ja suur rõõm on öelda, et Viaplayst saab Eesti, Läti ja Leedu rahvusmeeskondade kodu 2028. aastani. On suur au need õigused endale saada ning vutifännidel on oodata maailmaklassi ülekandeid, kus peaosas on just nende enda rahvuskoondised. Ajastus on samuti suurepärane, sest UEFA Euroopa meistrivõistlused ning FIFA maailmameistrivõistlused laienevad praegu, luues rohkem võimalusi kohalikele mängijatele rahvusvahelisel areenil säramiseks,» lisas Jensen.

Viaplay spordiprogrammi juhi Peter Nørrelundi sõnul on Viaplay vaatajad aastate jooksul nautinud mitmeid spordihetki ning nad soovivad sama ka Balti riikide vaatajatele. «Saame aru sellest vastutusest, mis me oleme Eesti, Läti ja Leedu ees võtnud ning panustame oma kogemuse, innovatsiooni ja kirega, et tuua nende suurepäraste rahvustiimide mängud otseülekannetena vaatajateni, et veelgi enam fänne kaasata,» lisas Nørrelund.

UEFA turundusjuhi Guy-Laurent Epsteini sõnul pakub voogedastusplatvorm Viaplay laialdast ja innovaatilist ülevaadet paljudest eesootavatest turniiridest. «Ootame huviga ulatuslikku kajastust Viaplay platvormil UEFA Euroopa meistrivõistlustel 2024. ja 2028. aastal. Vaadates Viaplay suurepärast ajalugu jalgpallimaailmas, oleme veendunud, et Eesti jalgpallihuvilistel on 2022. ja 2028. aasta vahel, mida vaadata,» lisas Epstein.

Voogedastusplatvorm Viaplay on Eesti turul käesoleva aasta 9. märtsist ning nende spordiülekannete seas on juba olemas UEFA Meistrite liiga, UEFA Euroopa liiga, UEFA Euroopa Konverentsi liiga, Bundesliga, Vormel 1 ja NHL. 2022. aastal lisandub ka Eesti jalgpallisõprade seas populaarne Premier League.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles