EJLi infojuht: jalgpallikoondise mänge näeb endiselt tasuta, kuid teiselt platvormilt

Christopher Krutto
Copy
Mihkel Uiboleht.
Mihkel Uiboleht. Foto: EJL

Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht kinnitas Postimehele antud intervjuus, et rahvuskoondise mänge näeb tasuta ka Viaplayst.

Täna saatis NENT Group välja pressiteate, kust selgus, et rahvuskoondise mänge hakatakse edaspidi näitama voogedastusplatvormil Viaplay, mis alustas Eestis tegutsemist tänavuse aasta kevadel.

Uiboleht kinnitas, et NENT Group tegi UEFA jaoks parima pakkumise ja seetõttu ülekanded ka sinna kolivad, kuid jalgpalliliidu arvates peaks koondise mängud jääma ERRile. «Mida rohkem on Eesti inimestele jalgpallikoondise ja muude spordivõistluste ülekanded võimalikult kvaliteetselt ja tasuta kättesaadavad, seda parem,» sõnas EJLi infojuht.

Kui 2017. aastal pani jalgpalliliit ERRile õla alla, et ülekandeõigused rahvusringhäälingusse jääksid, siis selleks oldi valmis ka seekord, kuid Viaplay pakkumine oli nii kõrge, et selle plaaniga polnud mõtet edasi minna.

Lisaks kinnitas Uiboleht, et ka Viaplay vahendusel on võimalik Eesti jalgpallikoondise mängudele kaasa elada, kuid kõige muu eest tuleb maksta. Näiteks 2024. aasta jalgpalli EMi enam tasuta vaadata ei saa.

«See on selline üldpõhimõtteline küsimus, kui mugav ja ligipääsetav see on. Aga seda, milliseks see kõik kujuneb, näitab aeg. Oleme ERRi kvaliteediga rahul ja uuel tulijal on omajagu tõestamist, et teha seda sama hästi või paremini,» rääkis Uiboleht. Tema sõnul ongi suureks kaotuseks see, et suurturniirid maksumüüri taha lähevad, sest näiteks suvist jalgpalli EMi vaatas umbes 75 protsenti Eesti elanikest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles