Paraolümpial võistlev ujuja kaotas vanemate põhjustatud pommiplahvatuses jalad

Christopher Krutto
Copy
Haven Shepherd Tokyo paraolümpial.
Haven Shepherd Tokyo paraolümpial. Foto: BEHROUZ MEHRI/SCANPIX

USA ujumiskoondisesse kuuluv Haven Shepherd kaotas 14-kuuselt mõlemad jalad, sest tema vanemad otsustasid ennast ja oma last õhku lasta.

Vietnamist pärit Shepherdi bioloogilistel vanematel oli keelatud armusuhe ja kuna neil ei lubatud abielluda, otsustasid nad ennast koos pisitütrega õhku lasta. Nad sidusid ennast pommi külge ja hoidsid lapsel kätest kinni.

Kuigi vanemad hukkusid, siis Shepherd jäi hoolimata kõrgest õhulennust ellu. Arstidel ei õnnestunud päästa tema jalgu ja need tuli amputeerida. Kuus kuud hiljem lapsendas ta USA pere ja võib öelda, et elu andis talle teise võimaluse.

Tokyo paraolümpiamängudel lõpetas 18-aastane ujuja 200 meetri kompleksujumises viiendana ja jäi 100 meetri rinnuliujumises napilt finaalist eemale.

«Olen siin, et olla mina ise ja lõbutseda. Ma olen siia tulnud ja see on suurepärane. Ma olen aktsepteerinud, et olen unikaalne ja see on minu elu muutnud. Tuleb leppida asjadega, mida ei saa muuta ja muuta neid asju, mida saad. Alati tuleb elu positiivset külge vaadata,» vahendab Aftonbladet tema sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles