Robert Täht: Hispaania vastu ilusti mänginud meeskonnast olid alles vaid riismed

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Robert Täht ajakirjanikele aru andmas.
Robert Täht ajakirjanikele aru andmas. Foto: Siim Semiskar/volley.ee

Eesti meeste võrkpallikoondise jaoks algas kodune EM halvimal võimalikul moel, kui avamängus jäädi 1:3 alla lätlastele. Vigastuse tõttu esialgu pingile jäetud, kuid hapus seisus ikkagi tulle saadetud Robert Täht sõnas pärast kohtumist, et Eesti koondis oli täna enda hale vari. 

«Täpselt samasugune algus EMile nagu kaks aasta tagasi: 1:3 kaotus, kuid siis oli vastaseks Poola. Ega pole midagi öelda, [sõprusmängudes] Hispaania vastu oli platsil täiesti teine võistkond,» lausus nurgaründaja meediaalas Eesti ajakirjanikele, olles esmalt lätlaste peatreenerit Avo Keelt õnnitlenud. 

«Lätlased olid kohtumiseks paremini valmis ja meie ei suutnud pingete ja muude asjadega toime tulla. Kui selliste asjadega aga toime ei tule, siis ei saagi EMil mängida,» jätkas Täht ning vaatas ette järgmisele mängule Slovakkiaga. «Nüüd tuleb see asi kähku ära unustada ja Slovakkia vastu võita. Kui tahad EMil olemas olla, siis tulebki sisu näidata. Niisama ei tulegi midagi.»

EMi eel loodeti, et saali tulev mitmetuhandene publik annab koondisele indu juurde. Samas oli ka neid, kes kartsid vastupidist efekti, et noor meeskond hakkab väristama. Kuidas asi väljakul oli, kas publik tekitas pingeid juurde? 

«Ei, väga tore oli neid inimesi siin saalis näha. Nemad andsid meile pigem tuge,» leidis Täht. «Võib-olla EM kui selline, pani meile pingeid peale? Ei taha öelda, et suhtusime üleolevalt, aga kui võrrelda [tänast mängu] neli päeva tagasi kinniste uste taga Hispaania vastu näidatuga... see oli tõesti väga ilus ja nauditav võrkpall, kuid täna olid sellest järel ainult riismed.»

Samuti ei pugenud nurgamees kuidagi väsimuse taha. «Iga mees lendas võrgu kohal nii hästi kui oskas. Aga see ongi see, et kui tunne on liiga hea ja kõik tahavad liiga palju. Võrkpalli ei saa mängida, kui oled liiga kramplik. Täna olime meeskonnana liiga krampis ja seda oli näha. Logises igalt poolt. Pole nii, et keegi oli süüdi, iga positsiooni suck'is (põrus - toim.) täna tegelikult täiega. Muud polegi,» oli Täht otsekohene.

Küll oli nurgamees sõnaaheram, kui talt päriti tema tervise kohta. Teises geimis vahetusest sekkunud Täht masseeris kohtumise jooksul pidevalt oma reit/puusa ning võeti tagatipuks veel enneaegselt puhkama. 

«Täna on vara kommenteerida [oma seisu],» lausus ta. «Mingeid [ennatlikke] jutte pole vaja. Vaatame ja ootame homse ära, siis tuleb ilmselt jälle mingil uuringul käia.»

Tähe terviseküsimus on seda põletavam, kuna avamängus tegi enda põlvele liiga ka teine nurgamees Karli Allik, kes viidi suurhallist minema lausa kanderaamil. «Ma seda olukorda täpselt ei näinud. Korra küsisin temalt ja ta näitas pöialt, seega tahaks loota, et midagi tõsist pole. Kuid see, kuidas ta kukkus... sellised asjad võivad väga halvasti lõppeda,» lausus Täht lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles