Suur jalgpall lahkub ERRist

Eesti jalgpallikoondislaste tegemisi näeb edaspidi ainult läbi voogedastusplatvormi Viaplay.
Eesti jalgpallikoondislaste tegemisi näeb edaspidi ainult läbi voogedastusplatvormi Viaplay. Foto: Raul Mee

Eesti jalgpallikoondise mängud on aastaid olnud nähtavad Eesti Rahvusringhäälingus, kuid alates järgmisest aastast kolivad need ülekanded voogedastusplatvormile Viaplay. Nii ERR kui ka Eesti jalgpalliliit soovinuks ülekandeid vanaviisi jätkata, kuid raha sai siinkohal määravaks.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) ning UEFA on alustanud pikaajalist koostööd, et muuta Viaplay UEFA Euroopa meistrivõistluste ja FIFA maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonimängude ning UEFA rahvuste liiga eksklusiivseks koduks Eestis, Lätis ja Leedus aastatel 2022–2028.

NENT Groupi presidendi ja tegevjuhi Andres Jenseni sõnul jätkavad nad investeerimist turu kõige atraktiivsematesse spordialadesse. «Uhke tunne ja suur rõõm on öelda, et Viaplayst saab Eesti, Läti ja Leedu rahvusmeeskondade kodu 2028. aastani. On suur au need õigused endale saada ning vutifännidel on oodata maailmaklassi ülekandeid, kus peaosas on just nende enda rahvuskoondis. Ajastus on samuti suurepärane, sest UEFA Euroopa meistrivõistlused ning FIFA maailmameistrivõistlused laienevad, luues rohkem võimalusi kohalikele mängijatele rahvusvahelisel areenil särada,» lisas Jensen.

Tagasi üles