VIDEO ⟩ Soomlased tegid ära selle, mida eestlased ei suutnud

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Soome alustas EMi võiduga Põhja-Makedoonia üle.
Soome alustas EMi võiduga Põhja-Makedoonia üle. Foto: Jussi Nukari via www.imago-images.de/Scanpix

Sarnaselt Eestile võõrustab Soome võrkpalli EMi finaalturniiril üht alagruppi. Erinevalt meist tegid põhjanaabrid aga eile töö eeskujulikult ära. 

1. septembril peetigi vaid kaks lahingut. Samal ajal kui Eesti kaotas Tallinnas 1:3 Lätile, said soomlased Tamperes sama tulemusega jagu Põhja-Makedooniast. Olukorrad olid üsna sarnased, sest mõlemad võõrustajad läksid kohtumisele vastu suursoosikuna. 

Ametliku protokolli järgi mängisid meie põhjanaabrid 2400 pealtvaataja ees (Saku suurhallis pandi kirja 3000 huvilist). Ka nemad alustasid kodust turniiri veidi närviliselt, jäädes mõne punktiga tagaajajaks. 

Soomlased said aga suuremast krambist üle ning võitsid avageimi 25:20. Teises vaatuses loovutati külalistele vaid 15 silma.

Tegelikult võinuks mäng lõppeda vabalt ka 3:0, ent võõrustajad ei suutnud kolmandas geimis ära vormistada otsustavat punkti. Põhja-Makedoonia oli napilt 26:24 parem. 

See jäigi aga väikeseks tõrvatilgaks meepotis. Neljanda geimi 25:22 paremusega kirjutasid koduperemehed tabelisse kohustuslikud kolm võidupunkti. 

«Tegime suurepärase partii võitluslikkuse ja tõstete poolest. Aga me pole suvel piisavalt mänginud, mistõttu olime veidi närvilised. See väljendus eelkõige kolmandas geimis, mida me ei suutnud ära vormistada,» ütles Soome peatreener Joel Banks. 

Meie põhjanaabrid kuuluvad väga tugevasse, C-alagruppi. Järgnevates voorudes tuleb rinda pista Hollandi, Venemaa, Hispaania ja Türgiga. Play-off'i pääseb neli paremat. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles