Läti üks liidreid avaldas, kuidas käitus Avo Keel pärast suurelt kaotatud geimi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Avo Keel.
Avo Keel. Foto: CEV

Võrkpalli EMi avamängus üllatas Läti kodupubliku ees mänginud Eestit 3:1 võiduga vaatamata sellele, et kolmandas geimis koguti vaid 16 punkti. 

Kuigi skooride vahe polnud pööraselt suur, kontrollisid mängu autsaiderina tulnud lätlased suuremat osa kohtumisest. Vaid kolmandas geimis, mille Eesti võitis 25:16, lubati sisse veidi suurem mõõn. Väike tagasilöök aga rivist välja ei löönud. 

Suuresti tuleb selle eest tänada külaliste peatreenerit Avo Keelt, kes jäi rahulikuks ja süstis hoolealustesse enesekindlust. Ilmekas näide oli kolmandale geimile järgnenu.

«Avo ei öelnud meile pärast kolmandat geimi sõnagi,» selgitas Läti koondise Atvars Ozolinš kodumaa meediale kogenud juhendaja lähenemist. «Ta andis kolmandas geimis mõnele mehele puhkust, et oleksime värskemad.»

Plaan toimis, sest neljandas vaatuses kindlustasid lätlased üsna kindla 25:21 paremusega teenitud 3:1 võidu. «Suutsime mõned rasked pallid mängus hoida ja olime kaitses tublid. Uskusime endasse,» lisas Ozolinš.

Peatreener ise jäi mängu järel üsna salapäraseks. «Minu jaoks tähendab see mäng vaid seda, et meil on kirjas üks võit,» ütles eestlasest juhendaja.

«Aga saime kõvasti vaimujõudu. Nüüd tuleb kaks vaba päeva. Olen juba varem öelnud, et meil on väikesed unistused. Osa nendest suutsime täita. Aga see ei tähenda, et unistasime Eesti võitmisest.»

Mõlema tiimi turniir jätkub laupäeval. Eesti kohtub kell 16 Slovakkiaga, Läti kolm tundi hiljem Horvaatiaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles