Balti käsipalliliigas stardib rekordarv Eesti klubisid

Ville Arike
, reporter
Copy
Balti liiga uustulnukat Raasiku/Mistrat juhendab kogenud peatreener Jüri Lepp.
Balti liiga uustulnukat Raasiku/Mistrat juhendab kogenud peatreener Jüri Lepp. Foto: Postimees

Nädalavahetusel stardib Balti käsipalliliiga järjekordne hooaeg ning selles osaleb rekordarv Eesti klubisid – viis.

Aastaid on kaasa löödud neljakesi. Tänavusel hooajal osaleb Põlva Serviti, HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi, Viljandi HC ja SK Tapa kõrval debütandina Raasiku/Mistra. Sarjas lööb kokku kaasa 13 klubi.

Mulluse, koroonaviiruse tõttu vägagi katkendliku hooaja lõpetas võitjana Klaipeda Dragunas. Serviti sai kolmanda koha, Viljandi ja Kehra jäid esimese-teisena finaalneliku ukse taha ning Tapa lõpetas oma debüüthooaja kaheksandana.

Balti liiga tegevjuht Urmo Sitsi märkis pressiteate vahendusel, et vahepeal oli lootust veelgi suuremale meeskondade arvule. «Algselt pidi sel hooajal osalema 14 klubi, viimase hetkeni oli olemas Riia Celtnieks. Mängijate põud on aga Lätis tõsine ning klubide ühinemise järel otsustati Balti liigast loobuda.»

Balti liigas mängitakse kodus-võõrsil süsteemis esmalt kaks ringi. Põhiturniiri kaks parimat pääsevad otse finaalnelikusse. Neli järgmist meeskonda selgitavad ülejäänud kaks Final Fouri pääset veerandfinaalides.

Sitsi pakub, et soosikud on kolme riigi meistrid ehk Serviti, Dobele Tenax ja Vilniuse Šviesa, nende selja taga tuleb aga tihe heitlus.

Eesti klubidest alustavad Serviti ja Kehra hooaega Leedu pealinnas, kus kahel päeval kohtutakse Šviesa ja Balti liigasse naasnud HC Vilniusega. Tapa ja Viljandi peavad ainult ühe kohtumise – omavahel võetakse mõõtu Tapal.

Kogenud Jüri Lepa juhendamisel mängiv uustulnuk Raasiku/Mistra võõrustab Aruküla saalis Dobele Tenaxit ja Klaipeda Dragunast. «Balti liigaga ühinemine oli meie jaoks loogiline arengujätk, sest kodustes sarjades jääks mängude arv väheseks. Eesmärke ei sea, aga tahame kõigile väärikalt vastu hakata,» ütles varem HC Kehra kolmel korral Balti liiga võitjaks tüürinud Lepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles