Mattias Käit: kui vastase poolel palli võidad, siis tagasi pöörama ei hakka

Ville Arike
, reporter
Copy
Mattias Käit Belgiale löödud kiiret väravat tähistamas.
Mattias Käit Belgiale löödud kiiret väravat tähistamas. Foto: Sander Ilvest

Jalgpalli MM-valiksarja kohtumine Eesti ja Belgia vahel algas võõrustajatele parimal võimalikul moel, sest Mattias Käit kõmmutas juba teisel mänguminutil palli väravasse. Meie koondise parimaks hinnatud mängumees võttis oma soorituse lihtsalt kokku. 

Mida ta palli võitmise hetkel täpselt tundis, Käit ei mäletanud. «Kui vastase poolel palli võidad, siis sealt tagasi pöörama ei hakka. Meil niisuguseid võimalusi palju ei tule. Tuli minna vastase värava poole, liikusin oma tugevama jala peale ja löök õnnestus. Suurepärane tunne!» rääkis Käit väravaolukorrast.

Ta märkis, et kahjuks ei suudetud edu kaua hoida: «Kaks kiirelt vastu ja poolaeg lõppes 1:2. Kõik andsid endast maksimumi, kohati tuli meil oma mäng välja, aga viis tükki selja taha lasta on liiga palju. Vaheajal korrigeerisime oma kaitsetegevust, üks ründaja tuli appi, sest minu poolel said nad pidevalt ülekaalus ja Belgia lahendab niisuguseid olukordi hästi, kiirete söötudega. Tasemevahe tulebki selle pealt, kes eksib vähem.

Vladislav Kreida õnnitleb värava löönud Mattias Käiti.
Vladislav Kreida õnnitleb värava löönud Mattias Käiti. Foto: Sander Ilvest

Ka Eesti kapten Konstantin Vassiljev lausus, et kiire avavärav annab hea tunde, samas jäädi järgmisel 20-25 minutil suure surve alla ega saadud palliga mängida. «Jäime teatud hetkedel liiga oma kasti sees ja Belgia kasutas oma kvaliteedi abil võimalused ära. Kahju, tahtnuks 1:0 seisu natuke kauem hoida," nentis Vassiljev.

Ta rõõmustas avanenud väravavõimaluste üle ja lisas, et parem lüüa niisuguse klassiga vastasele kaks väravat kui kuivalt kaotada. «Kvaliteedi vahe avaldub kiiruses, tehnikas, avanemistes, pall lendab sinna, kuhu vaja. Kui mängiksime 30 sellist mängu aastas, saaksime neis paremini hakkama. Kahjuks on meil selliseid mänge vähe ning mängu käigus kohanemine alati ei õnnestu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles