Belgia peatreener Martinez: Eesti kiire värav pani meid proovile

Ville Arike
, reporter
Copy
Belgia koondise peatreener Roberto Martinez.
Belgia koondise peatreener Roberto Martinez. Foto: Bruno Fahy/Belga via ZUMA Press/Scanpix

Belgia jalgpallikoondise peatreener Roberto Martinez kiitis pärast Tallinnas peetud MM-valikmängus saadud 5:2 võitu lisaks omadele ka eestlasi.

«Eesti lõi kohe mängu alguses fantastilise värava ja see pani meid proovile. Pidime Eesti head kaitset murdma hakkama,» ütles Martinez alustuseks.

Ta märkis, et loomulikult tahaks alati oma värava puhtana hoida, ent kokkuvõttes on oluline koondise arendamine ja erinevate olukordade läbimängimine. «Saatsime täna väljakule mitu meest, kes tavaliselt ei mängi. Saelemaekers tegi küpse esituse, Vanaken vääris kohta väljakul. Peame nooremaid mängijaid arendama. Täna jätsime kaitsesse teadlikult vähem mängijaid, Eestile jäi vasturünnakutel rohkem ruumi,» tõi Martinez välja mitu nüanssi.

Romelu Lukaku Lillekülas üht oma kahest väravast tähistamas.
Romelu Lukaku Lillekülas üht oma kahest väravast tähistamas. Foto: Sander Ilvest

Eraldi kiitis ta esiründaja Romelu Lukakut, kellele Tallinna-mäng oli koondises 99. ning kes jõudis 66. väravani. Pühapäeval Brüsselis peetavas MM-valikmängus Tšehhiga sammub Lukaku Belgia särgis sajandat korda väljakule ning peatreener loodab, et seda saab tulla vaatama täismaja. Martinez rõhutas, et Lukaku tahab jätkuvalt areneda ega rahuldu seni saavutatuga.

Lukaku ise nentis, et Eesti kiire värav šokeeris teda. «Vahel maksab niisugune lohakas algus kätte. Täna saime õnneks oma mängu käima ja kolm punkti kätte. Näitasime iseloomu, suutsime kaotusseisu võiduks pöörata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles