Kaks sisselastud väravat jäid belglaste puurivahil kripeldama

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Siin pildil teeb Thibaut Courtois oma töö edukalt ära, tõrjudes Sander Puri ürituse.
Siin pildil teeb Thibaut Courtois oma töö edukalt ära, tõrjudes Sander Puri ürituse. Foto: Sander Ilvest

FIFA edetabeli liider Belgia võttis Tallinnas toimunud jalgpalli MM-valikmängus Eesti vastu küll kindla 5:2 võidu, ent parandamisruumi neil siiski jagub. 

Vähemalt nõnda leidis pärast mängu belglaste puurivaht Thibaut Courtois, kel tuli eile enda selja tagant välja noppida koguni kaks palli. 

«Kõige tähtsam on võita, kuid piinlik oli lasta lüüa endale kaks väravat, eriti sel viisil,» lausus ta Belgia rahvusringhäälingule. Väravavahi hinnangul jätsid nad eestlastele väljakul kohati liiga palju ruumi ega võidelnud kahevõitlusi alati lõpuni. «Meil on vaja veel asju analüüsida, kuid ei tohi unustada, et platsil oli ka palju uusi mängijaid.»

Belglaste jaoks algas kohtumine külma dušiga, kui Mattias Käit lõikas teisel minutil vahelt Alexis Saelemaekersi lohakavõitu söödu ning pärast väikest triblingut selle joonelt Courtois' selja taha kasti saatis.

Alles kolmandat korda Belgia koondise särki kandnud Saelemaekers ei lasknud eksimusest ennast aga häirida ning ülejäänud 64 minutit (ta vahetati 66. minutil välja - toim.) näitas AC Milani mees väga kindlat tegutsemist, teenides nõnda pärast kohtumist ka peatreener Roberto Martinezelt kiitust.

«Minu esitus oli täna «huvitav». Üritasin anda endast kõik, et meeskond võidaks,» lausus poolkaitsja. «Treener ütles pärast kohtumist, et talle meeldis mu etteaste, sest pärast viga jätkasin ma oma mängu mängimist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles