Tänak MM-kalendrisse naasnud Akropolise rallist: mul on hea meel, et see on uuesti kavas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: Eero Vabamägi

Autoralli MM-sari naaseb järgmisel nädalal kaheksa-aastase pausi järel Kreekasse, kus toimub tänavuse hooaja üheksas etapp. Kui paljude sõitjate jaoks on Akropolise võidukihutamine täiesti uus, siis Ott Tänakul on karmidelt kruusateedelt siiski kaks kogemust olemas.

«Sellest on väga palju aega möödas, kui WRC-sari viimati kaheksa aastat tagasi Kreekat väisas. Akropolise ralli on suure ajaloo ja paljude traditsioonidega võistlus, mis kuulub WRC-sarja, seega on mul hea meel, et see on taas kavas,» vahendab Hyundai meeskonna pressiteenistust 2019. aasta autoralli maailmameistri mõtteid järjekordse MM-etapi eel. 

«Mina kihutasin seal viimati 2012. aastal, seega tükk aega tagasi, kuid mul on sellest vähemalt häid mälestusi,» jätkas oma WRC-sarja debüüthooajal Ford Fiestaga Kreeekas üheksandaks tulnud Tänak. Aasta varem tuli tal Ford Fiesta S2000ga kihutades katkestada.

«Akropolise ralli on hea asendus Türgile, mis on üldjuhul olnud aasta kõige karmim võistlus. Usun, et sellest tuleb väga tore üritus: see saab olema võrdlemisi nõudlik, kuid katsed on väga erilised ja voolavad. Ma ei jõua ära oodata, mil seal rajale saan, et hea tulemus koju tuua,» lausus saarlane lõpetuseks.

Akropolise ralli saab 0,98 km pikkuse testikatsega avapaugu neljapäeval, 9. septembril. Kokku ootab sõitjaid eest 15 katset, kogupikkusega 292,19 kilomeetrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles