Eestlanna peab Tallinnas toimuval EMil olümpiavõitjate koondises põnevat ametit

Karl Mihkel Eller
Copy
Dagmar Torilo (keskel) koos Tokyo olümpial kuldmedali võitnud Prantsusmaa koondislastega. Vasakult: Jenia Grebennikov, Antoine Arthur Fabien Brizard, Trevor Clevenot, Daryl Bultor ja Earvin Ngapeth.
Dagmar Torilo (keskel) koos Tokyo olümpial kuldmedali võitnud Prantsusmaa koondislastega. Vasakult: Jenia Grebennikov, Antoine Arthur Fabien Brizard, Trevor Clevenot, Daryl Bultor ja Earvin Ngapeth. Foto: Sander Ilvest

Esimest korda Eestis toimuval võrkpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril on ametis sajad vabatahtlikud. Alustades pallitüdrukutest ja -poistest ning lõpetades koondiste saatjate ehk atašeedega. Tallinnas mängib alagrupimänge kuus rahvusmeeskonda ning kõigile on kohalik korralduskomitee määranud tiimi atašee (team guide/attaché – inglise k). Turniiri jooksul on ta koondise täieõiguslik liige, käib meeskonnaga pidevalt kaasas ning lahendab võimalikke tekkivaid probleeme. Üks neist on endine profimängija Dagmar Torilo (29), kes abistab maailma eliiti kuuluvat Prantsusmaa koondist.

Kui varasematel võistlustel on ta pidanud määratud koondisega liiklema peamiselt hotelli ja mängupaiga vahet ning õhtuks koju tagasi läinud, siis koroonaviirusest tingitud piirangute tõttu tuleb tal Tallinnas elada meeskonnaga samas hotellis poolteist nädalat. Tänu sellele on tal augustis olümpiavõitjaks tulnud Prantsusmaa koondisega tekkinud eriline side.

Prantslased on aastatel 2011 ja 2012 GMP ja Viimsi SPA ridades Eesti meistrivõistlustel hõbedale tulnud endise sidemängija Torilo omaks võtnud ja ta hindab kõrgelt iga päeva, mille saab veeta koos olümpiavõitjatega. «Prantsusmaa koondislased on omavahel kõik väga head sõbrad, nad on aastaid koos mänginud ja nendega on praegu olnud kogu aeg väga lõbus,» ütles Torilo, kes on kümme aastat kestnud atašeekarjääri jooksul üritanud kõigi koondistega luua võimalikult vaba õhkkonna ja on kõigiga sõbralikult läbi saanud. Selle aja jooksul on ta rahvusmeeskondade liikmetega sõbraks saanud ning suhelnud ka aastaid hiljem. «Tihti kingitakse mulle autogrammidega särke, mul on neid päris palju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles