Horvaatia jalgpallitäht lõpetas karjääri

Christopher Krutto
Copy
Mario Mandzukic (paremal).
Mario Mandzukic (paremal). Foto: THANASSIS STAVRAKIS/SCANPIX

Horvaatia jalgpallitäht Mario Mandzukic andis 35-aastaselt teada, et lõpetab karjääri.

Karjääri jooksul selliseid klubisid nagu Müncheni Bayern, Torino Juventus ja Madridi Atletico esindanud Mandzukic andis karjääri lõpetamisest teada ühismeedia vahendusel. «Kallis väike Mario, kui sa kannad neid putsasid, oma esimesi elus, ei oska sa ettegi kujutada, mida sa jalgpallis saavutad. Sa lööd väravaid suurimates mängudes ja võidad uhkemaid trofeesid suurimate klubide särkides,» seisis seal.

«Oma suurima uhkuse, Horvaatia, särgis kirjutad sa ajalukku mõned Horvaatia spordi suurimad momendid. Sind saadab edu, sest sul on tee peal palju inimesi, kes sind aitavad. Tiimikaaslased, kellega koos sa võitled, treenerid, kellelt sa õpid, fännid, kes sind ja su pere toetavad. Sa oled neile kõigile igavesti tänulik,» jätkas horvaatlane.

Mandzukici karjäär oli edukas nii klubi- kui ka koondisetasandil. Klubitasandil krooniti ta kahekordseks Saksamaa kõrgliiga võitjaks, neljakordseks Itaalia meistriks ja lisaks õnnestus tal 2013. aastal võita koos Müncheni Bayerniga Meistrite liiga. Kusjuures finaalis sai ta kirja ka ühe tabamuse.

Koondisega tal tiitleid ei õnnestunud võita, kuid 2018. aasta MMil jõuti finaali, kus tunnistati Prantsusmaa 4:2 paremust. Kusjuures finaali jõuti tänu Mandzukici poolfinaalis löödud väravale, mille toel Inglismaa alistati. Ründaja sai jala valgeks ka finaalis.

Klubitasandil jäi tema arvele 508 mängu ja 197 väravat. Koondises sai ta 89 kohtumisega kirja 33 tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles