Teemantliiga korraldajad rikkusid Duplantise maailmarekordi ürituse, ekspert: arvasin, et olen kõike näinud, kuid see ületas kõike

Karl-Joosep Küngas
Copy
Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Teivashüppe kuumim nimi Armand Duplantis on tänavu mitmel võistlusel püüdnud ületada enda nimel olevat maailmarekordit. Nõnda läks ka Teemantliiga osavõistlusel Brüsselis, kuid korraldajate praak segas kergejõstiku superstaari nõnda, et sääraste kõrgusteni rootslane ei küündinud.

Duplantis on tänavu konkurentidest selgelt paremas hoos ning mitmel võistlusel on ta juba võidu kindlustamise järel lasknud latile paigutada kõrguse 6.19, mis tähistaks maailmarekordi parandamist. Nõnda läks ka Brüsselis, kuid korraldajad viivitasid sellega enam kui pool tundi.

Rootslane pidi enda sooritust väga kaua ootama ja lihased läksid üha külmemaks. Lisaks oli ta staadionil kokku veetnud juba kolm tundi.

Kergejõustikuekspert Lennart Julin kommenteeris korraldajate prohmakat ka kohalikule meediale. «Kahjuks polnud Brüsselis mõeldud sellele, et maailmarekordit üldse rünnatakse. Seal polnudki võimalik säärast kõrgust asetada, kuna lati jaoks polnud vajalikke auke olemas. Duplantis on igal võistlusel seda kõrgust proovinud ja seetõttu võib ainult imestada, et nõnda läks,» sõnas ekspert.

«Arvasin, et olen kergejõustikus juba mõndagi näinud, kuid see ületab kõike.»

Maailmarekordimees jäi ise antud juhtumit kommenteerides tagasihoidlikuks. «Teivashüpe kestab väga kaua, kuid võistlused Teemantliigas peavad kiiresti edenema. Ma ei tea, mis seal täpsemalt valesti läks,» lausus Duplantis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles