Eesti jalgpallikoondise peatreener: olime parem meeskond väljakul, aga tulemus pole rahuldustpakkuv (3)

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Eesti jalgpallikoondise peatreener Thomas Häberli.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Thomas Häberli. Foto: Jana Pipar/jalgpall.ee

Eesti jalgpallikoondis alistus täna kodusel Lilleküla staadionil maavõistluses 0:1 Põhja-Iirimaale. Peatreener Thomas Häberli sõnul lahkus parem meeskond kaotajana väljakult.

«Tulemus pole rahuldustpakkuv, aga peame seda aktsepteerima. Esitus oli hea, olime parem meeskond, üritasime mängida ning kaitses tegutsesime palju paremini kui neljapäeval Belgia vastu. Täna polnud meil väga häid käike vastaste karistusalas ning nõnda jäi ka värav löömata,» selgitas Eesti loots pärast kohtumist.

Kuna tegemist oli ikkagi maavõistlusega, siis katsetas Eesti peatreener oma mängijaid erinevatel positsioonidel. Seda eelkõige selleks, et endale tulevikus lisakäike leida. «Tegime mõningaid katsetusi, näiteks oli Karol Mets number kuue peal (kaitsev poolkaitsja – toim). Tahtsime teda sellel positsioonil näha, sest meil on alternatiive vaja. Ta tegi oma töö väga hästi ära. Lisaks tegi Marco Lukka hea debüüdi,» jätkas Häberli.

Võrreldes Belgia mänguga tegi Eesti täna algkoosseisus koguni seitse vahetust. Seda ennekõike mõeldes kolmapäevasele MM-valikmängule Walesiga. «Meie fookus on järgmise mängu peal, et seal oleksid värsked jalad olemas. Mõned mängijad mängisid täna 45 minutit. Tahtsin mängijatele enda näitamiseks võimaluse anda. Michael Lilanderi võtsime välja, sest ta sai vigastada.»

Põhja-Iirimaaga maavõistlus oli esimene kohtumine Häberli juhendamisel, kus Eestil ei õnnestunud väravat lüüa. Šveitslasel oli sellele ka lihtne selgitus. «Viimane sööt polnud karistusalas piisavalt hea, et väravat lüüa. Peaksime olema paremad, aga teame seda ise ka,» lõpetas Eesti loots.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles