Olümpiavõitja triumfeeris Hispaania velotuuril, Taaramäele kuulus 55. koht

Karl-Joosep Küngas
Copy
Primoz Roglic tõstis finišis koguni ratta pea kohale.
Primoz Roglic tõstis finišis koguni ratta pea kohale. Foto: Luis Vieira/SCANPIX

Täna pandi punkti 76. Hispaania velotuurile. Kolmandat aastat järjest võttis üldvõidu Tokyos olümpiavõitjaks kroonitud Primoz Roglic.

Viimase etapina sõideti Hispaania velotuuril 33,8 km temposõit, mis on liidrisärki kandva Roglici jaoks ideaalne lahendus. Tuli ta ju eraldistardist sõidus Tokyos olümpiavõitjaks ning oma paremuse pani sloveen maksma ka täna.

Roglic läbis viimase etapi ajaga 44.02, mis jäi teistele püüdmatuks. Rein Taaramäe näitas 25. aega, kaotades võitjale 3.15.

Kokkuvõttes oli Roglici ülekaal märkimisväärne. Teiseks jäänud hispaanlast Enric Masi edestas sloveen 4.42. Võitjast enam kui seitse minutit maha jäänud Jack Haigile kuulus poodiumi madalaim aste.

Kahel päeval Hispaania velotuuri liidrisärki kandnud Taaramäe lõpetas kokkuvõttes 55. kohaga ning täielikult meeskonna heaks töötanud Martin Laasile kuulus 140. koht. Kokku lõpetas 76. velotuuri 142 ratturit.

Roglici jaoks oli aga tegemist kolmandat korda järjest Hispaania velotuuril triumfeerida. Järgmisel hooajal on tal võimalus korrata võitude rekordit, sest hetkel hoiab seda nelja esikohaga hispaanlane Roberto Heras. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles