Eesti võrkpallikoondise unustatud kaheraudne paugub taas!

Copy
Eesti meeskond tähistamas Slovakkia emotsionaalset seljatamist koos president Kersti Kaljulaidiga.
Eesti meeskond tähistamas Slovakkia emotsionaalset seljatamist koos president Kersti Kaljulaidiga. Foto: Eesti Võrkpalliliit

Eesti meeste võrkpallikoondise viimane suurem triumf 2018. aastal oli üles ehitatud seninägematule relvale, kui toonane peatreener Gheorghe Crețu otsustas Euroopa Kuldliigas korraga väljakule saata nii Renee Teppani kui ka Oliver Venno. Pärast seda pandi kuulus kaheraudne sahtlisse ning näiliselt unustati, kuni olude sunnil laupäeval taas välja võeti.

Pärast Läti šokki vajasid sinilõvid laupäeval Slovakkia üle hädasti võitu, sest vastupidine tulemus sisuliselt kustutanuks meie alagrupist edasipääsemise lootused. Nugadele läinud matšis suudeti 3:2 võit siiski noppida ning kuigi tegemist polnud ideaalse tulemusega, tuleb koondise hetkeseisu arvestades sellega rahule jääda.

Milline see hetkeseis siis on? Lühidalt: peatreener Cédric Énardil on kasutada haavatud koosseis. Kõige valusamalt käriseb nurgaründajate koha pealt, mis õnnetuseks on ka üks olulisemaid positsioone, kandes suurt koormat nii kaitses kui ka rünnakul.

Nii Läti-mängus kui ka kahes esimeses geimis Slovakkiaga saadi vastuvõtul oma ülesannetega enam-vähem hakkama, kuid rünnakul jäi võimust puudu. Nõnda otsustaski Énard selg-vastu-seina-olukorras nihutada Venno nurka, et platsile saaks tulla ka Teppan. See riskantne lüke toimis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles