Bottas lahkub Mercedesest, et teha ruumi Briti supertalendile

Christopher Krutto
Copy
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: LARS BARON/Scanpix

Täna anti ametlikult teada, et soomlasest vormel 1 piloot Valtteri Bottas lahkub tuleval hooajal Mercedesest ja liitub Alfa Romeoga.

Alfa Romeo vormelitiim kinnitas täna ühismeedias, et on sõlminud Bottasega mitmeaastase lepingu, mis hakkab kehtima järgmisest hooajast. Soomlane toodi tiimi asendama kaasmaalast Kimi Räikköneni, kes selle aasta järel karjäärile joone alla tõmbab.

Sellega sai lahendatud ka saaga Lewis Hamiltoni järgmise hooaja tiimikaaslase osas. Portaali motorsport.com andmetel annab Mercedes veel sel nädalal teada, et järgmisest aastast liitub tiimiga 23-aastane britt George Russell, kes on viimased kolm hooaega sõitnud Williamsi roolis.

«Minu võidusõidukarjääris avaneb uus peatükk. Ma olen elevil, et saan 2022. aastal liituda Alfa Romeoga,» sõnas Bottas pressiteates.

Soomlane liitus F1-sarjaga 2013. aastal, sõites mitu hooaega Williamsi roolis. 2017. aastal tõi Mercedes ta karjääri lõpetanud Nico Rosbergi asemele. Ta on karjääri jooksul võitnud üheksa etappi, jõudnud 63 korral poodiumile ja olnud kvalifikatsioonis kiireim 17 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles