Eestis avati korvpalliakadeemia, mis on alternatiiv Audentesele ja välismaale minekule

Ville Arike
, reporter
Copy
Rapla Korvpallikooli renoveeritud pallimängusaal on hubane ning seal on hea mängida.
Rapla Korvpallikooli renoveeritud pallimängusaal on hubane ning seal on hea mängida. Foto: Rapla Korvpallikool

Oleme aastakümneid harjunud, et noortele pakub head kooli ja spordi ühendamise võimalust Audentes, mis varem on kandnud ESG ja TSIKi nime. Eelkõige idapoolsete maakondade noortele lõi mõne aasta eest Iisakul hea võimaluse Reinar Hallik oma korvpallikooliga, kuid vähem on teada, et samasugune võimalus on ka Raplas.

Sealgi on loodud oma korvpalliakadeemia. Kohaliku korvpalli hing Jaak Karp rõhutab Rapla ainulaadsust ses mõttes, et on olemas otsene side meistriliigas mängiva esindusmeeskonnaga – paremad noored saavad osaleda meeskonna treeningutel ja pääsevad võistlusteks ka selle koosseisu. See võimalus on nii oma linna kui ka mujalt tulnud noortel – loeb ainult sportlik tase.

Esimesed akadeemia mõtted tekkisid Karbil juba eelmise kümnendi algupoole, kuid kuju võttis see kolm aastat tagasi koos riigigümnaasiumi tekkimisega. «Alguses jooksid asjad umbe. Varem oli Raplas kaks gümnaasiumit ning katsu sa tunniplaanid niimoodi ühitada, et kõik eri koolide eri klasside õpilased saaksid trenni tulla. Nüüd, ühe kooli, riigigümnaasiumiga on see õnnestunud, meil on algusest peale hea koostöö,» kiidab Karp uut haridusasutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles