Lõuna-Ameerika suurima jalgpallimatši «kangelasteks» kerkisid terviseametnikud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Brasiilia ja Argentina lahingus oodati Lionel Messi ja Neymari vastasseisu, kuid tähelepanu võtsid endale hoopis ülikondades ametnikud.
Brasiilia ja Argentina lahingus oodati Lionel Messi ja Neymari vastasseisu, kuid tähelepanu võtsid endale hoopis ülikondades ametnikud. Foto: Amanda Perobelli/reuters/Scanpix

Pühapäeva hilisõhtul toimus Brasiilias täielik kaos jalgpalliväljakul. Lõuna-Ameerika tsooni MM-valiksarjas pidid omavahel vastamisi minema selle maailmajao kaks suurt ehk Brasiilia ja Argentina, kuid jalgpallurid said üksteise vastu heidelda vaid viis minutit.

Pärast avavilet tundus kõik minevat õiget rada mööda. Koondised astusid võistlustulle, kuid pärast viit minutit kõlas kohtuniku vile ja väljaku kõrval läks kõvaks sagimiseks. Esialgu ei saadud aru, milles probleem oli. Argentina mängijate juurde tormasid Brasiilia terviseametnikud, kes teatasid, et kõik mängumehed polnud olnud oma dokumente esitades ausad.

Jutt käis neljast jalgpallurist, kes kõik mängivad Inglismaa kõrgliigas. Need olid Emiliano Buendia, Emiliano Martinez (mõlemad Aston Villa), Giovani lo Celso ja Cristian Romero (mõlemad Tottenham Hotspur), kes jätsid koroonaankeedil märkimata, et on viimase kahe nädala jooksul viibinud Suurbritannias. Viimased kolm kuulusid ka Argentina algrivistusse, kuna nende teada oli kogu paberimajandus korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles