FIFA president Brasiilia - Argentina mängul toimunud skandaalist: see oli segane

Christopher Krutto
Copy
Gianni Infantino.
Gianni Infantino. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Eile õhtul võis Brasiilia ja Argentina jalgpallikoondiste omavahelises MM-valikmängus näha kummalist vaatepilti, kui kohaliku terviseameti ametnikud ja politseinikud väljakule marssisid ning kohtumise seisma panid.

Mõni minut pärast mängu algust otsustasid sellesse sekkuda Brasiilia terviseametnikud, kes tormasid väljakule ning süüdistasid Argentina koondislasi selles, et nad on oma koroonaankeedis valeinfot jaganud.

Nii-öelda patustajateks olid Inglismaa jalgpalli kõrgliigas pallivad Emiliano Buendia, Emiliano Martinez (mõlemad Aston Villa), Giovani lo Celso ja Cristian Romero (mõlemad Tottenham Hotspur), kes jätsid koroonaankeedil märkimata, et nad on viimase kahe nädala jooksul viibinud Suurbritannias.

Vastavalt Brasiilia koroonareeglitele tuleb kõikidelt sealt tulnutel läbida kohustuslik karantiin, mida Brasiilia ametnikud siis ka väljakule nõudma tormasid.

FIFA president Gianni Infantino tunnistas, et pandeemia tekitab kõigile väljakutseid. «Nägime, mis juhtus Brasiilia ja Argentina, kahe Lõuna-Ameerika kõige uhkema tiimi, vahel. Ametnikud, politseinikud ja julgeolekutöötatajd tulid väljakule paar minutit pärast avavilet, et mõned mängijad minema viia. See oli segane, aga peame selliste ebameeldivustega, mida koroonakriis toob, hakkama saama,» vahendas Reuters tema sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles