Tšehhi tahab kohta WRC-sarjas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ken Torn ja Kauri Pannas.
Ken Torn ja Kauri Pannas. Foto: Rallyservice

Autoralli MM-sari on koht, kus saab laiale maailmale näidata enda riigi võlusid. Nõnda soovib Tšehhi tulevikus endale kohta MM-sarjas.

Tšehhi on ennast rallimaailmas väga tugevalt tõestanud. Hiljuti sõideti seal taas ERC osavõistlus, mis tähistas enda 50. sünnipäeva. Seda olid kohale tulnud vaatama ka Tšehhi autospordiliidu juht Jan Stovicek ja rahvusvahelise autoliidu (FIA) juhatuseliige Mohammed bin Sulayem. Koos istuti ka ralliautosse, et sõita läbi mõned kiiruskatsed.

Stovicek, kes täitis kaardilugeja rolli, ei varjanud, et nende soov on jõuda WRC-sarja.

Tegelikult oli Tšehhi üsna lähedal MM-sarja osavõistluse korraldamisele. 2005. aastal toimus seal WRC kandidaat ralli, mida võib võrrelda 2019. aastal Eestis toimunud WRC-promotsiooniralliga.

«FIA otsustas anda võimaluse riikidele nagu Horvaatia ja Eesti, ent nüüd kaalub taas liikumist suurematele turgudele,» kirjutab Tšehhi meedia. «Tulin ka tänavu siia mõttega, et siin võiks peagi MM-ralli toimuda,» lisas bin Sulayem.

FIA presidendiks kandideeriv bin Sulayem on 14-kordne Lähis-Ida rallisarja meister ning seetõttu tulid head mälestused taas esile. «Ma olen rallisõitja, kes ei näe ainult sporti, vaid ka imeilusat riiki. Minu elu keerleb hetkel mootorispordi ümber,» lisas Emiraatide ärimees, kes ei varja enda soovi saamaks FIA presidendiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles