Kustusid Vipsi lootused tuleval hooajal F1ga liituda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jüri Vips teeb küll korralikku hooaega F2-s, kuid tänavu sellest kõrgemale tõusmiseks ei piisanud.
Jüri Vips teeb küll korralikku hooaega F2-s, kuid tänavu sellest kõrgemale tõusmiseks ei piisanud. Foto: Dppi/Sebastian Rozendaal/Scanpix

Täna kinnitas F1 meeskond AlphaTauri, et nende ridades jätkavad ka tuleval hooajal sõitmist Pierre Gasly ja Yuki Tsunoda. See tähendab, et Eesti vormelipiloot Jüri Vips kõige kõrgemal tasemel veel järgmine aasta ei kihuta.

Kui Gasly kinnitamine tulevaseks hooajaks oli juba varem suhteliselt kindel, siis küsimärgid püsisid just Tsunoda kohal. Siiski annab Red Bulli tütarvõistkond mõlemale ka järgmisel hooajal võimaluse end tõestada.

Gasly on tänavu näidanud end taas heast küljest. Senise hooaja jooksul on tal õnnestunud korra tõusta poodiumile ning viimase GP Hollandis lõpetas ta neljandal kohal. Punktitabelis hoiab Gasly kõrget kaheksandat kohta.

Jaapani vormelitalent Tsunoda pole tänavu end veel täiesti käima saanud. Debüüthooajal on tal õnnestunud viiel korral punktikoht välja sõita, kuid sekka on tulnud ka kaks katkestamist. Nõnda hoiab ta 18 silmaga hetkel 13. positsiooni.

Kuna mõned nädalad tagasi kinnitati ka Red Bulli meeskonna koosseis järgmiseks hooajaks, siis on kindel, et järgmist aastat Jüri Vips F1s ei alusta. Kindlasti pole selles midagi katastroofilist, kuna järgmisel hooajal tulevad kasutusele uued vormelid ning pinged võivad veelgi suuremad olla.

Tänavu jääb eestlasel üle tegutseda võimalikult edukalt F2s. Pärast 12 võidusõitu hoiab Vips ülearvestuses viiendat kohta ning seda on võimalik parandada juba sel nädalavahetusel, kui sõidetakse viies etapp Itaalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles