Ameerika unelm: 18-aastane britt murdis USA lahtistel veerandfinaali (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Emma Raducanu ei suuda uskuda, mida ta on juba korda saatnud.
Emma Raducanu ei suuda uskuda, mida ta on juba korda saatnud. Foto: Seth Wenig/Scanpix

Tennise USA lahtised meistrivõistlused on pakkunud väga palju üllatusi. Ilmselt suurima neist on pakkunud 18-aastane Emma Raducanu (WTA 150.), kes jõudnud naisüksikmängus kaheksa parema hulka.

Tänavu esimest korda Wimbledonis suure slämmi turniiri põhitabelisse mahtunud Radacanu on tõusnud väga kiiresti ekspertide tähelepanu alla. Kui Wimbledonis teenis ta vabapääsme ning jõudis koguni neljandasse ringi, siis USA lahtistel on ta veelgi sammu edasi astunud.

18-aastane britt suutis kvalifikatsioonist endale põhitabelisse koha teenida ning on seal üha paremat mängu näidanud. Kuigi ühtegi asetatud mängijat talle veel vastu pole tulnud, siis kaheksandikfinaalis lülitas ta konkurentsist kodupubliku soosiku Shelby Rogersi, kes kukutas kolmandas ringis maailma esireketi Ashleigh Barty.

Veerandfinaalis läheb Radacanu vastamisi olümpiavõitja Belinda Benciciga, kes jahib elu vormis olles karjääri esimest suure slämmi tiitlit. Radacanu on sellegi poolest juba teinud vägeva tõusu maailma edetabelis, sest isegi kaotuse korral tõuseb ta pärast USA lahtisi esmakordselt esisaja hulka (74. koht).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles