Eesti koondis mängib MM-valikturniiri Soomes

Postimees Sport
Copy
Eesti käsipallikoondislased.
Eesti käsipallikoondislased. Foto: Tairo Lutter

Augustis käsipalli 2023. aasta maailmameistrivõistluste valiksarja 2. alagruppi loositud neli meeskonda ning Euroopa Käsipalliliit (EHF) jõudsid kokkuleppele, et mängud peetakse ühe turniirina. Korraldusõiguse sai endale Soome, kes otsustas mängud pidada pealinna lähedal Vantaa Energia Areenal 5.–7. novembrini.

«Meie olnuks valmis mängima kohalesõitudega või ka võõrustama turniiri, mille korraldusõigus selgus samuti loosiga. Kuigi kaks riiki loobusid, oli Soome meist loosi tahtel eespool ja otsustas organiseerimise enda peale võtta,» selgitas asjade käiku Eesti Käsipalliliidu peasekretär Pirje Orasson.

Loos tõi 2. alagrupis Eesti vastasteks Soome, Gruusia ja Suurbritannia. Valiksarja järgmisse faasi pääseb neliku kaks paremat. Järgmine MM toimub 2023. aasta jaanuaris Rootsis ja Poolas. 32 meeskonna hulka saab tosin Euroopa tiimi, otsepääsme teenis lisaks kahele korraldajamaale tänavu jaanuaris maailmameistriks kroonitud Taani.

«Ehkki lühiturniir meie algne eelistus polnud, siis võib-olla on tänases olukorras targem selgitada edasipääsejad nii-öelda mullis ja korraga. Esiteks pole reisimine ümber Euroopa kõige lihtsam ja teiseks on välisklubidest mängijad kergem vabaks saada vaid üheks aknaks ja üheks turniiriks,» arutles Eesti rahvuskoondise abitreener Martin Noodla.

«Kuna Gruusia ja Suurbritannia loobusid korraldamisest, siis loomulikult on meile nii logistiliselt kui ka majanduslikult mugavam Soomes mängida. Vantaa hall on mitmele pallurile tuttav ja oli mullegi mitu aastat kodusaaliks,» muigas kohalikku Vantaa Atlast nii mängijana kui ka treenerina mitu aastat esindanu.

«Turniirini on kaks kuud aega ja oleme alustanud vastaste analüüsiga ning rääkinud oma mängijatega. Suuri muutusi läbi ei vii, jätkame sama tuumikuga. Aja jooksul selgub kui lihtne ja kas üldse saame Dener Jaanimaad Jaapanist kaasata, aga üldplaanis on kõik põhitegijad loodetavasti olemas,» kinnitas Noodla.

«Kuna turniiri toimumisega novembri algul vabanevad omakorda teised koondiseaknad, siis mõtleme veel peatreener Thomas Sivertssoniga, mida täpsemalt teha. Treeningkogunemise võtame kindlasti plaani, aga võibolla vaatame veidi tulevikku ja katsetame nooremaid mehi, ideaalis ka mõne maavõistlusmängu raames,» selgitas Eesti koondise abitreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles